Maria Mainz' store sorg: Må undvære sønnen

Når Maria Mainz, af hensyn til sin søns diagnose, må få ham passet, når familien skal til julefrokost eller fødselsdag, så rammer sorgen hende hårdt.

Konsekvenserne og begrænsningerne, der følger med, når ens barn bliver diagnostiseret med autisme, er mange. Det kan Maria Mainz, der er aktuel i TV 2-succesen 'Årgang 20', skrive under på.

LÆS OGSÅ: ‘Kærlighed hvor kragerne vender’: Derfor bor vi ikke sammen

Udover samarbejdet med kommunen og sagsbehandlerene, som for nogen næsten er et ekstra fuldtidsarbejde, er det også kompliceret at lave ting uden for hjemmets fire vægge - og sidstnævnte er det sværeste for den unge mor fra 'Årgang 20'.

Det fortæller hun i podcasten 'Fuld af fordomme' til værten Christina Ribers.

- Jeg elsker at være sammen med familie og venner, men Louie kan ikke altid være med, forklarer Maria.

Jaloux på andre

Sidste år var Louie ikke med til en eneste julefrokost i familien, og derudover er han næsten aldrig med til fødselsdage.

- Han kan ikke håndtere så mange mennesker, forklarer Maria og slår fast, at det er en kæmpe sorg at undvære sin søn.

- Når jeg deltager i et arrangement, og jeg ser andre sidde med deres børn, så vil jeg bare ha' Louie med, lyder det i podcasten.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Flasher bryster under frieri

Ingen sommerferie

Ligesom det kan være svært at have Louie med til familiearrangementer, kan det også være svært at tage ham med sydpå.

- Nu er det sommerferie, men vi skal ikke ud og rejse, for vi kan ikke bare tage på hotel, der er for mange mennesker, så Louie kan ikke holde ud at være der.

- Det er det sværeste for mig, at jeg ikke kan tage ham med til alle de ting, hvor jeg gerne vil have ham med.

Hør Maria Mainz fortælle mere om udfordringerne ved autisme i podcasten 'Fuld af fordomme'. Her fortæller hun også om TV 2-programmet 'Årgang 20', forældreskab og solsikkesnoren.