Jacob Mark.

Jacob Mark stopper i politik: Der er en helt særlig grund

Det er tid til forandring for SF-politikeren Jacob Mark.

Nu er dagligdagen på Christiansborg snart fortid for Jacob Mark. Han trækker sig nemlig helt fra politik fra den 1. december. Det skriver den 33-årige SF-politiker på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: "Robinson"-Mortens kaotiske barndom: Voksede op på værtshus

- Hele mit voksenliv og størstedelen af mit ungdomsliv har jeg lavet politik. Og nu har jeg besluttet, at det er på tide at prøve noget andet. Derfor stopper jeg i politik fra december, skriver Jacob Mark.

Allerede som 14-årig meldte Jacob Mark sig ind i SF Ungdom. 

Artiklen fortsætter under videoen.

 

I 15 år har Jacob Mark været folkevalgt - og han startede sin politiske karriere som medlem af Køge Byråd. I 2015 kom han i Folketinget. 

Men alt har som bekendt sin ende, og der da også en helt særlig grund til, at Jacob Mark nu trækker stikket.

-  Den vigtigste årsag til jeg stopper er et lille væsen, jeg elsker så ufattelig højt, at jeg ikke selv helt begriber det endnu. Han elsker bolde, dyr og mig og hans mor, og han har lige lært at gå, skriver Jacob Mark på sit Instagram-post og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Flora Ofelia har truffet et valg: "Det har været vigtigt på det menneskelige plan"

- Mit valg skyldes ham og den bølge af lykke og nærvær, som skyllede ind over mit liv, da han kom. Theodor. Jeg er så utroligt taknemmelig for ham og for Christina og gården, og jeg vil ikke være halvt til stede, imens han er lille.

LÆS OGSÅ: "Nybyggerne"-vinder stiller op til kommunalvalg

Jacob Mark er gift med den socialdemokratiske borgmester i Holbæk, Christina K. Hansen, og sammen har de Theodor på et år.

Der er da også allerede lagt planer for fremtiden. Jacob Mark har nemlig landet et nyt job.

-  Og så har jeg fået et fantastisk meningsfuldt arbejde, som jeg glæder mig til, og hvor jeg samtidig kan have tid med min familie. Et arbejde hvor jeg også kan være med til at forandre samfundet, men på en lidt anden måde, skriver han på Instagram.

LÆS OGSÅ: Ny alliance i "Robinson": Der er bare ét problem

I 2021 blev Jacob Mark ramt af stress - og det har da også haft sin indflydelse på den store beslutning. Det fortæller han til TV 2.

-  Da jeg kom tilbage, kiggede jeg på det og tænkte, at jeg var meget forandret. Jeg fik lyst til at have en bondegård og have en familie og at have fri sammen med mine drenge. Jeg har ikke lyst til at arbejde hele tiden, siger han.

Du kan se hele hans Instagram-opslag nederst i artiklen.