Højgravide Rikke Gøransson klar: Fryser modermælk ned under graviditeten
Højgravide Rikke Gøransson er i den grad klar til at blive mor.
Vært for 'Paradise Hotel' Rikke Gøransson er i slutfasen af sin graviditet, og hun er ved at forberede de sidste ting inden graviditeten - heriblandt babys første måltid.
LÆS OGSÅ: 'Lakridskongen' sælger kæmpe palæ: Svimlende millionbeløb
I en story på Instagram viser værten en lille bøtte med udpumpet råmælk.
- Tænk, det her er det første lille måltid for min baby i verden - i et helt liv med mad. Nu skal det i fryseren, og så samler jeg sammen til hospitalet, hvor jeg så ruller ind med råmælk på frys, skriver Rikke.
Til HER&NU/Realityportalen forklarer Rikke, hvorfor hun gør det og vedhæfter her retningslinjerne fra Rigshospitalet.
- Der kan være forskellige årsager til, at vi anbefaler dig at malke ud inden fødslen. Den første mælk, der er i brystet, kaldes råmælk. Det er normalt at begynde at producere små mængder råmælk midt i graviditeten. Du kan ikke altid se råmælken. Råmælken stabiliserer barnets blodsukker mere effektivt, end modermælkserstatning gør. Derfor anbefaler vi nogle gravide at malke ud i graviditeten, typisk 1-3 uger før, de skal føde, står der blandt andet i linket.
Rikke uddyber, at det er en pjece, hun har fået til sit jordemoder besøg, og at det ikke er noget, der er særligt for hende, men en alle får.
LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører nyt om baby