Havde en klar aftale: Sådan undgik parret at græde

Det var svært, men parret klarede sig igennem den meget rørende dans.

Philip May og Camilla Dalsgaard dansede fredag aften en af de til dato mest følelsesladede danse i “Vild med dans”, da de til sangen “Når mænd græder” mindedes Philips fem tidligere soldaterkammerater, der døde under øvelse og i krig. 

LÆS OGSÅ: "Paradise"-vennerne støtter Philip: Han gør det godt

Ideen til dansen fik Philip længe inden programmet. 

- Da mig og Camilla blev partnere, satte jeg mig ned og sagde, at jeg gerne ville danse til den her sang. For mig handler dansen om at udtrykke sig. Jeg har meget følelserne med i det, så det var essentielt for mig, at jeg skulle danse til den her sang, og at jeg skulle hylde mine kammerater. Jeg kunne ikke gøre det på en smukkere måde, fortæller Philip efter showet. 

Hele salen holdt vejret, da Philip og Camilla dansede, og særligt dommer Marianne Eihilt var efterfølgende rørt. Men både Camilla og Philip holdt tårerne tilbage under dansen, og det skyldes en særlig aftale. 

- Vi havde en klar aftale om, at vi ikke skulle kigge på hinanden. Det var ret vigtigt, for det har været en virkelig hård uge. Det er jo en vild historie, Philip har, og det er en kæmpe ære for mig, han vil have det med her, og at jeg skulle lave en dans til en sang, der har så stor betydning, fortæller Camilla, som både efter dansen og efter selve liveshowet lod følelserne få frit løb. 

LÆS OGSÅ: Ung mor venter barn nummer tre

For Philip var det vigtigt at kontrollere følelserne. 

- Jeg holdt tårerne tilbage, og det er lidt sjovt, når sangen handler om, at mænd græder, men hvis jeg havde åbnet op, så var jeg ikke kommet igennem det. Jeg var skrækslagen, før vi skulle på, for det her betyder for meget, og der er følelserne for meget med. Så jeg prøvede bare at nyde det og hylde dem og tænke på, at de måske også er stolte af, at jeg stadig mindes dem, fortæller Philip.

LÆS OGSÅ: Philip May om hård tid: "Hun er den vildeste power-woman, jeg kender"

En anderledes følelse

Det kom bag på Philip, at dansen rørte så mange, da det ikke var formålet. 

- Det rørte mig virkelig meget, at det rørte dommerne så meget. Det var smukt at kunne se, hvor meget det rørte andre, fortæller Philip og tilføjer:

- Jeg er en type, der er vant til at røre folk med glæde og smil, så for mig er det en anderledes følelse at kunne røre mennesker på den måde, og jeg blev også selv rørt. Jeg er stolt af at kunne mærke det, vi prøvede at vise.