Kanal 4 forklarer sig: Derfor censurerede vi "kondom" i 'De unge mødre'

Tv-kanalen forklarer nu, hvorfor man valgte, at seerne ikke måtte høre Natascha Linea omtale kondomer.

Af Jonas Sand - 24. september 2015 kl. 12:09

Da Kanal 4 i sidste uge sendte ‘De unge mødre’ kunne seerne se Natascha Linea sidde og snakke til kameraet efter en graviditetstest. Her snakkede den unge mor om, hvorfor hun ikke var så god til at huske beskyttelse, når hun dyrkede sex.
Men de seere, der så programmet klokken 20:00 tirsdag aften, sad undrende tilbage, for tre gange blev et af Natascha Lineas ord censureret ud og erstattet med et ‘bip’.
Men på kanalens genudsendelse på et senere tidspunkt af døgnet weekenden efter fik seerne dog lov til at høre, at det censurede ord var “kondom”. Det vakte undren hos mange, at kanalen valgte at censurere et så normalt ord.
LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Graviditet ødelægger drøm om tattoos, bryster og uddannelse
“En klar fejl”
Det drejer sig dog ikke om, at man hos Kanal 4 vil ødelægge grundlaget for programmet ‘De unge mødre’, hvis seerne bliver mere opmærksomme på prævention. I stedet indrømmer kanalen, at de har begået en fejl.
– Der er sket det, at der har siddet en redaktionstekniker, som ikke troede, at det var tilladt at sige ordet “kondom” i fjernsynet på dette tidspunkt. Derfor blev det bippet ud, men det var en klar fejl, fortæller Kanal 4 til Realityportalen.dk.
– Det var en vurderingssag, der blev vurderet forkert. Vi har snakket om det herinde nu, og det er ikke et ord, vi censurerer i fremtiden. Selvfølgelig må man godt sige det.
Se flere billeder af Natascha Linea i galleriet over artiklen.
Herunder kan du se det omtalte klip uden censur:
 

 
LÆS OGSÅ: EKSKLUSIVT INTERVIEW: Jeg er far til Natascha Lineas barn
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.