Jette vil gøre karriere ud af ’Bagedysten’

Hvis det står til Jette, så dropper hun it-branchen til fordel for en ny karriere.

Af Louise Vilsbøl - 12. oktober 2016 kl. 21:00

42-årige Jette Silberbauer Gad blev den fjerde deltager, der måtte forlade ‘Den store bagedyst’, og selvom hun havde håbet på at vinde programmet, så forudså hun under mesterværks-udfordringen, at det var hende, der måtte sige farvel i denne uge.
– Jeg har ikke syntes, at det var unfair på noget tidspunkt. Det er marginalerne, der afgør, hvem der ryger hjem. Men jeg er glad for, at det ikke skete på baggrund af en kæmpe fiasko, så det var en rigtig god måde at ryge ud på, selvom det selvfølgelig er ærgerligt. fastslår Jette.
I programmet var det da også tydeligt, at Jette ikke havde mistet sit gode humør. Hun jokede med, at hun måske ville holde bagepause til dagen efter, men så lang tid gik der ikke.
– Jeg gik faktisk hjem, stillede mine kasser og gik i gang med at lave en dej til næste dag med det samme, afslører Jette med et grin og påpeger, at hendes familie, selvom de rystede lidt på hovedet af hende, havde en enorm forståelse for, at det tog hende lidt tid at lande efter optagelserne.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-Gunnar: Dommerne er snæversynede
Drømmer om at skifte karriere
Det har været en helt fantastisk og positiv oplevelse for Jette at være med i ‘Den store bagedyst’, og det har givet hende blod på tanden, så hun nu overvejer et karriereskifte.
– Jeg har et par projekter i gang, som stadig er en lille smule under radaren. Jeg holder sindssygt meget af at skrive og at udvikle opskrifter, så jeg håber på at kunne få noget arbejde indenfor det, fortæller Jette.
Jette arbejder i øjeblikket som selvstændig sammen med sin mand i it-branchen, men hun har altid haft en forkærlighed for mad og kulturen omkring mad. Da hun i sin tid skulle skrive speciale, handlede det om danskernes brug af økologiske fødevarer, og ved siden af sit job har hun livsstilsbloggen Verden ifølge Gad, som hun har planer om at give en opdatering.
Jeg bliver ikke en, der kommer til at bage til arrangementer, og sådan noget. Men min drøm er at lave noget frelance-arbejde med at udvikle opskrifter, fotografere mad og skrive, fortæller Jette og indrømmer, at det er lidt nervepirrende at sige højt.
LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg: Jeg er ikke homofobisk
Jeg fik voksen-skældud af dommerne
Jette har tidligere arbejdet på ‘Go’ Morgen Damnark’, hvor hun var med i et panel som økomisk ekspert, så det var ikke uvant for hende at være på tv, men det var anderledes at være på tv med noget personligt fremfor fagligt.
– For at være helt ærlig, så føltes det som om at få voksen skældud første gang, jeg stod overfor dommerne og fik kritik. Men de er meget professionelle og sindssygt søde, og så må jeg sige, at det er meget nådigt klippet, for det var ti minutter med kritik, fortæller Jette med et smil.
Hun har udelukkende fået positive reaktioner fra seerne til trods for et par kiks i programmet, og hun er overvældet over, hvor meget hele Danmark går op i det, og hvor mange der følger med.
LÆS OGSÅ: Mohammed om ‘Bagedysten’: Det var det værste mareridt
Hepper på Juliane
Én af de ting, der også kom bag på Jette, var det gode sammenhold på holdet. Derfor har hun også svært ved at udpege sin favorit til at løbe med sejren.
– Altså Juliane og jeg var sammen lige fra slutcastingen, så vi fik et helt specielt forhold. Vi havde det jo godt sammen alle sammen, men der var bare et specielt bånd mellem Juliane og jeg, så jeg heppede nok lidt mere på hende, slutter Jette .
LÆS OGSÅ: Afsløring: Det sker der med kagerne fra ‘Den store bagedyst’
LÆS OGSÅ: Seerne raser over snyd i ‘Den store bagedyst’
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.