Jens Jacob Tychsen faldt om af stress: Badehotellet reddede mig

Rollen som Edward Weyse blev Jens Jacob Tychsens redning i en mørk tid.

Af Caroline Grønne Wigdal og Lotte Knudsen - 6. februar 2022 kl. 20:55

Vi kender Jens Jacob Tychsen som Edward Weyse, den dameglade og lettere selvoptagede beboer på ‘Badehotellet’, og nu kan man snart opleve ham i endnu en sæson af serien.

At lave ‘Badehotellet’ er det eneste skuespil, 46-årige Jens Jacob Tychsen har sagt ja til, efter en fyldt kalender i 2016 sendte ham i gulvet med stress. Efter en forestilling, hvor han spillede Kaptajn von Trapp i ‘Sound of Music’, sagde kroppen fra.

LÆS OGSÅ: Jackie åbner op om udfordringer i parforholdet

– Lige pludselig blev jeg dybt forvirret over, at jeg så de børn, der var med i forestillingen, mere end min egen familie. Jeg faldt simpelthen fysisk om efter en forestilling. Dér havde jeg simpelthen ikke mere, fortæller skuespilleren, som siden 2007 har været kæreste med den tidligere tv-vært 50-årige Anette Toftgård, der i dag arbejder som caster på DR3. Sammen har parret sønnen Louis på 12 år.

Det er nu omkring seks år siden, han faldt om. Kollapset fik ham til at trække stikket helt i fire måneder.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Mathilde afslører: De lavede fake interviews

– Det var ‘Badehotellet’, der samlede mig op. For det skulle jeg passe, og så var det enormt rart at komme tilbage til noget, som jeg vidste, hvad var, og en karakter som jeg holder meget af. Det gav mig lyst til og glæde ved at komme tilbage, siger han.

Jens Jacob har i dag for alvor trappet ned for skuespillet, men han er klar igen, hvis den rigtige rolle kommer. Den er ikke kommet endnu, og derfor har han kastet boldene op i luften.

LÆS OGSÅ: Wozniacki og familien får eget reality-program

– Jeg har sagt til mig selv, at jeg havde brug for at genopfinde mig selv og prøve noget nyt, fordi jeg jo spillede teater i rigtig mange år. Mange opfordrede mig til at springe ud som entertainer, og til at begynde med tænkte jeg: ”Aldrig i livet.” Det var nærmest det værst tænkelige, fortæller den garvede ‘Badehotellet’-stjerne, der i dag er aktuel med sit oneman-show, som han turnerer rundt med.

Der er premiere på ‘Badehotellet’ søndag den 6. februar på TV 2 PLAY og mandag den 7. februar på TV 2.