Janni Ree om datterens fødsel: Jeg har aldrig været så nervøs

Janni Ree er blevet mormor, men det var en hård medfart, hendes nye barnebarn fik.

Af Rikke Lynge - 5. oktober 2020 kl. 7:59

Janni Ree fik i weekenden den længe ventede besked om, at hun nu kunne kalde sig mormor til en sund og rask dreng. Datteren Nathalie var gået en uge over tid, så da beskeden tikkede ind på Jannis mobil, var hun både rørt og lettet.

– Jeg har tårer i øjnene og en stor klump i halsen. En enorm glæde og en kæmpe lettelse. For min datter har været så meget igennem ift. graviditet og fødsel, og endelig kan hun holde sin lille, smukke dreng i armene. Det er meget bevægende, skriver Janni på sin blog kort efter fødslen fredag den 2. oktober.

LÆS OGSÅ: Fødslen sættes i gang: Nu bliver Janni Ree mormor

Janni havde besøgt Nathalie om torsdagen, hvor hun skulle vise hende sin nye hund Lola, og her startede Nathalies første veer.

– Jeg havde næsten glemt, hvor ondt det gør, indtil jeg så hendes ansigtsudtryk. Jeg troede først, det bare var en plukve, men det var det bestemt ikke. Min datter ville gerne have fred med sin søde mand, så jeg blev gennet ud af døren, skriver Janni fortsat.

LÆS OGSÅ: Gunnvørs svære beslutning: Derfor er mine børn med i ‘Forsidefruer’ igen

Den kommende mormor havde svært ved at koncentrere sig resten af dagen med tanke på, at hendes datter var i fødsel.

– Jeg har jo født to gange, vidste hvad der ventede hende, og har aldrig været så nervøs i hele mit liv. Det var værre, end da jeg selv skulle føde! Jeg kunne overhovedet ikke koncentrere mig om noget resten af dagen og natten. Ringede et par gange, og da hun skrev “ SÅ STOP DOG”, vidste jeg, den var gal. Derefter kommunikerede jeg kun med Mads, hendes tålmodige mand. Jeg lukkede ikke et øje hele natten, kiggede på tlf. konstant, og håbede på godt nyt. Min mavefornemmelse sagde mig, at hun skulle det samme igennem som mig med mine fødsler: at det tager lang tid, og vi ikke kan presse dem ud.

LÆS OGSÅ: Ærlige Nathalie: Derfor skal min mor ikke med til fødslen af min søn

Den teori fik Janni ret i.

– Mit barnebarn havde fået en hård medfart. Han var taget med sugekop, havde slugt fostervand, og de var flere til at holde min datter, mens det stod på, og hun kunne nærmest ikke huske de sidste par timer, så mange smerter havde hun. Men ud kom han, og en helt ny verden starter, skriver Janni på bloggen.

LÆS OGSÅ: Amalie taler ud: Sådan fandt jeg sammen med Mikkel igen

Havde Amalie ved sin side

Da Janni modtog den glædelige nyhed om, at Nathalie havde født, stod hun på optagelse med ‘Forsidefruer’ – Amalie og Janni var til et event hos Karina. Janni er glad for at veninden Amalie stod ved hendes side, da hun facetimede sin datter og sit nyfødte barnebarn for første gang.

– Jeg fik ringet min datter op på facetime, og vi brød ud i gråd. Heldigvis havde jeg Amalie ved min side, som trøstede mig. Jeg ved, hvor hårdt de har kæmpet for at få et barn. Min datter har gået på fertilitets klinik. Alle, der kender til dette, ved, hvor hårdt det er. Hormoner, op og nedture, humørsvingninger. Det har været en lang og hård proces. Som mor har jeg stået på sidelinjen og følt mig magtesløs. Nu var deres lille vidunder endelig kommet ud til dem. Det var helt igennem fantastisk, skriver Janni på sin blog.

LÆS OGSÅ: Janni taler ud: Sådan føles det, at jeg ikke må være med under min datters fødsel

Janni er meget stolt af sit barnebarn Hubert, som hun har brugt weekenden i selskab med. Se billedet nedenfor af mormor Janni og Hubert.

Læs mere om