Ida Auken har ramt plet: Deler depressionen

Ida Aukens bog ‘Tro på det – Klima, Håb og Kærlighed’ har vakt stor interesse.

Af Helle Bill Madsen - 16. juli 2022 kl. 15:55

Udover penge, iPhones og designertasker har der også ligget en anden vigtig ting på mange nybagte studenters gaveborde i denne tid.

Det gætter Ida Auken på, ud fra salget af sin nye bog ‘Tro på det – Klima, Håb og Kærlighed’.

Artiklen fortsætter under videoen med Pernille Rosendahl og Kristian Jensen..

LÆS OGSÅ: Kendt musiker sætter vildt krav til sit publikum

– Jeg tror, at den blev købt rigtigt meget til studenterfesterne, fordi der er mange unge mennesker, der trængte til lidt håb og lidt optimisme med klimaet. Der var rigtigt mange, som reagerede positivt, da jeg fortalte min historie om, at jeg har haft en klimadepression. De kommer frem og siger, at de har haft det samme, fortæller socialdemokraten Ida Auken, 44, og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Kendt radiovært har født

– Når jeg holder foredrag, spørger jeg altid folk, om der er nogen, som kan kende den her følelse, og selvom den er voldsom, er der rigtigt mange, der rækker hånden op og siger, at de blev slået helt ud, da det gik op for dem, hvad klimaforandringerne betyder. Det er gået fra at være noget for de frelste til noget for de fleste, slår folketingspolitikeren fast.

– Rigtigt mange unge kan genkende de følelser, jeg beskriver i bogen om at have en klimadepression, fortæller Ida Auken. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Læs mere om