Har Sandra en hjerneskade? Nu har hun endelig fået svaret

Sandra har fået foretaget en neurologisk udredning for at finde ud af, om hun er hjerneskadet.

Af Rikke Lynge - 28. januar 2021 kl. 16:55

Da Sandra fra ‘De unge mødre’ ventede sit andet barn i 2019, blev kommunen opmærksom på hendes forældrekompetencer og valgte at få foretaget en forældrekompetenceundersøgelse af Sandras evner som mor. Undersøgelsen samt observationer af Sandra på mor/barn hjem fik kommunen til at tvangsfjerne begge Sandras børn.

I undersøgelsen lagde en psykolog vægt på, at Sandra sprogligt vil fremstå væsentligt mere velfungerende i forhold til at modtage vejledning og læring, end hun reelt vil kunne være i stand til at omsætte i handling. Denne type kognitiv defekt er ofte en skade i de dele af det neurologiske system, som koordinerer og forarbejder synsindtryk.

LÆS OGSÅ: Hvad koster stjernerne? Ny hjemmeside giver svaret

Ifølge psykologen kan en sådan defekt tænkes at være opstået som resultat af en fejludvikling i fosterlivet eller en erhvervet skade pådraget gennem slag eller rystelser. Psykologen henviste derfor til, at der blev foretaget en neuropsykologisk udredning, hvor man bedre kan afdække de egentlige indlærings- og hukommelsesvanskeligheder.

– Jeg ved, at de bliver slemt skuffet. Jeg har selvfølgelig nogle traumer, men jeg har ikke en hjerneskade, der skal forhindre mig i at tage læring ind, sagde Sandra inden undersøgelsen til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree opløst i tårer: Livet er sårbart

Nu har Sandra fået foretaget den neurologiske undersøgelse, og der er kommet svar på, om Sandra har en hjerneskade.

– Jeg har været til EEG undersøgelser og neurologiske undersøgelser for at slå fast, om jeg havde en hjerneskade eller ej, og det har jeg heldigvis ikke, fortæller Sandra i en story på Instagram.

LÆS OGSÅ: Sandra har modtaget svar på Merles gentest

Til Realityportalen fortæller Sandra, at hun nu forventer, at hun står bedre i sin sag om at få børnene hjem igen.

– Det var en af begrundelserne for at tvangsfjerne, da de jo ikke mente, jeg kunne reflektere, fordi jeg havde den “skade”, som jeg så heldigvis ikke har, fortæller Sandra, der er meget lettet over resultatet.

LÆS OGSÅ: Christopher om at blive far: Jeg er rædselsslagen