'Gutterne på kutterne'-Jans store nedtur: Har mistet kæreste og formue

Det kører ikke rigtigt for ‘Gutterne på kutterne’-deltageren.

Af Flemming Vitus - 28. august 2016 kl. 19:55

Et liv som fisker byder på op- og nedture. Det sidste har fiskeren Jan fra TV 2-serien ‘Gutterne på kutterne’ for alvor mærket i 2016. I de kommende uger kommer seerne mere bag om personerne, og for Jan har det været nedtur på flere fronter.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’ i Aalborg: Smugkig de nye huse
Dels er han ikke længere kæreste med Nina, som han havde været sammen med i halvandet år. Og dels har det været økonomisk en hård periode for Jan, idet hans makker Jonny har fået endnu større problemer med hjertet.
– Jonny er røget ud og ind af sygehuset, så vi har mistet 20 dage på havet. Det har betydet et tab på en halv million kroner. Og lige nu ved jeg slet ikke, om Jonny vender tilbage til båden. Jeg har indtil da fået hjælp af et par folk i Thorup Strand, men der er bare ikke så mange at vælge imellem. Så måske må jeg droppe at være fisker, og finde på noget andet at lave, siger en lettere nedtrykt Jan, der bruger ventetiden på at hjælpe sin tidligere kæreste.
– Vi er jo stadig gode venner. Det gik bare ikke imellem os. Dertil har vi alt for forskellige liv, men derfor kan jeg jo godt hjælpe. Jeg savner dog også at have en at hygge mig med, og så er det rart at komme forbi og besøge Nina her i Nibe, fortæller Jan, der arbejder på at forbedre udestuen i Ninas lejede hus.
LÆS OGSÅ: Ulykkerne vælter ind over Anne Mette Bechmann
Ekskæresten sygemeldt
Jan og Nina blev kærester i forbindelse med de første optagelser til ‘Gutterne på kutterne’, men Nina flyttede dog aldrig til Thorup Strand. På det tidspunkt arbejdede Nina i Fiskernes Butik på Thorup Strand, men det gør hun ikke længere.
Nina er sygemeldt efter et fald fra en trappe ved butikken. Hun vender dog ikke tilbage til arbejdet på grund af en kontrovers med direktøren for fiskebutikken.
– Jeg skal i gang med at læse regnskab, fortæller Nina, mens hendes tre livlige chihuahuaer tydeligvis stadig er glade for Jan.
LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Gitte afslører detaljer om det kommende bryllup
Besøg fra hele landet
Det samme er de mange mennesker, som nærmest valfarter til Thorup Strand.
– Der kommer vildt mange mennesker, og vi stiller da også gerne op til et billede. Jeg er selv meget overrasket over, at serien er blevet så populær. Det havde jeg ikke drømt om. Der kommer jo folk fra hele landet, hvor vi også har haft besøg af turister fra Bornholm, siger Jan, der egentlig burde være nede på stranden og male sin båd.
– Jeg hader malerarbejde, griner Jan, der også drømmer om at købe en ny båd.
– Sådan en koster bare små syv millioner kroner, og det hænger ikke sammen lige nu. Og hvis min fætter Jonny ikke længere kan fiske, så bliver jeg nødt til at finde en anden makker, fortæller Jan.
LÆS OGSÅ: ‘På røven i Nakskov’-Ib stiller op til kommunalvalget: Jeg slår borgmesteren!
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.