Michael (Foto: DR/Snowman Productions ApS)
Michael (Foto: DR/Snowman Productions ApS)

'Gift ved første blik': Målet er ikke forelskelse

Selvom oddsene for varigt ægteskab i 'Gift ved første blik' ikke er store taget de foregående sæsoner i betragtning, så skal ændringer i formatet lave om på det.

Den tredje sæson af 'Gift ved første blik' er i fuld gang. Otte håbefulde singler er blevet til fire ægtepar, og DR skal nu teste, om parrene kan finde lykken sammen. Skal man tro erfaringerne fra de to foregående sæsoner, så er der ikke meget, som tyder på, at parrene kommer til at svæve på en lyserød sky. Tværtimod. Alligevel er programmets eksperter fortrøstningsfulde, for DR har taget lærestregerne fra første og anden sæson til sig, så denne sæson forhåbentlig ender i ægteskab og ikke i brud.

Gert Martin Hald er blandt eksperterne i 'Gift ved første blik', og det er ham, der har ansvaret for en af de test, som deltagerne skal igennem.

- Det betyder, at hvis vi har nogen med en bestemt kommunikationsstil, som synes, det er godt at være meget intens i diskussioner og råbe og skrige af hinanden og én, som bliver fuldstændig væltet bagover og synes, det er ret ubehageligt, er det en indikation på noget, som muligvis kan blive et problem i forholdet. Det betyder ikke, man skal være som hinanden hundrede procent, men vi ved, at lige børn leger bedst, siger han til Eurowoman.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Lene: Sådan føles det at se sig selv på tv

Arrangerede ægteskaber ender i lykke

Som noget nyt i år tager eksperterne hensyn til, hvad der tiltrækker deltagerne ved en kommende partner, og hvad der absolut er et no-go. Sammen med en bedre forberedelse af deltagerne, så de ikke forventer en stormende forelskelse, håber eksperterne, at lykken kommer til at tilsmile ægteparrene.

- Vi forbereder dem meget bedre denne sæson, end vi har gjort i de to forrige, og jeg havde selv samtaler med dem om, hvad det er for en kurve af forholdslykke, de kunne forvente, hvis de blev matchet. Ofte er det jo sådan, at indgangsvinklen til et forhold er forelskelse, men her er det i virkeligheden vendt på hovedet til at se potentiale, før de overhovedet kan lide deres partner, siger Gert Martin Hald og uddyber:

- Det kan godt være, de aldrig kommer til at blive forelskede, men de kan komme til at elske deres partner. Og der ved man fra undersøgelser i udlandet, at frivilligt indgåede, arrangerede ægteskaber efter nogle år har stort set samme grad af lykke og kærlighed som forhold, der er startet med en forelskelse, siger han.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: 'Gift ved første blik'-deltager har endelig fundet kærligheden

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.