'Fristet'-Kasper: Sæson 2 er for voldsom

Etiske og moralske dilemmaer har de sidste måneder skabt nervepirrende underholdning på TV3. Men en af deltagerne fra første sæson tvivler på, om seerne er klar til så banebrydende tv.

Af Mikkeline Andersen - 15. november 2012 kl. 10:15

Debatterne og diskussionerne omkring anden sæson af ‘Fristet’ har været mange. For hvad kan man tillade sig i underholdningens navn? Allerede da rygterne om indblandingen af en fattig thailandsk familie og aflivning af hunde kom frem, var der ingen grænser for det raseri, det skabte på de sociale medier. Og måske har dilemmaerne været for kontroversielle, lyder det fra en deltager.
– Jeg synes, at anden sæson har været alt for voldsom i forhold til første. Jeg tror faktisk allerede, at folk havde svært ved at vænne sig til spillet i vores sæson, fordi det er så nyt og banebrydende et spil. Men alligevel skruer de så meget op for sæson 2, hvilket jeg tror er blevet en ulempe for dem, siger Kasper til Realityportalen.dk og uddyber, at de dilemmaer, denne sæson har budt på, først burde blive en realitet i en eventuelt sjette sæson.
LÆS OGSÅ: Seerne raser over ‘Fristet’
Der mangler personlighed
Semifinaleugen kunne trække 104.000 seere, hvilket er en lille stigning i forhold til de 99.000, der så premiereafsnittet. Alligevel er det ikke helt så banebrydende seertal, som flere af de andre reality-programmer kan præstere. Noget, der kan skyldes den måde, som deltagerne er blevet fremstillet på.
– Sæson 2 mangler noget mere personlighed. De fremstillede deltagerne som robotter fra day one, og det bider dem i røven i sidste ende. For folk kan ikke relatere til dette års deltagere, som de kunne med os i sæson 1. Og det er ærgerligt, for de er nogle fantastiske mennesker.

KAJ-Gruppen bestående af Joachim (tv), Kasper og Andreas fra ‘Fristet’ sæson 1. (Foto: Privat)


Derudover er denne sæson præget af en dyster stemning, mørke farver og skygger, og det er trist at se på, lyder det fra Kasper, der var en del af den berygtede KAJ-gruppe.
LÆS OGSÅ: ‘Fristet’ er TV3s bidrag til almen dannelse
‘Fuck det her! Lad mig skyde en ko!’
For mange kan dilemmaerne, som ‘Fristet’-værten, Adam Duvå Hall, har præsenteret sine deltagere for, virke surrealistiske. Men det er faktisk ikke produktionen bag programmet, der har lagt hovederne i blød for at udtænke de vilde moralske og etiske dilemmaer. De behøvede nemlig blot at gense den første sæson af programmet.
– Jeg er overbevist om, at TV3 laver bedre dilemmaer, end jeg gør. Men jeg kan da røbe, at mange af de dilemmaer og udfordringer, de har brugt i år, kan mange fra min sæson tage æren for. Joachim sagde eksempelvis på et tidspunkt, “Fuck det her! Lad mig skyde en ko!”, fortæller Kasper til Realityportalen.dk og tilføjer, at de også snakkede om, at de frygtede at skulle møde fattigdommen i Tyrkiet, eller at de skulle aflive hundehvalpe.
Som bekendt blev deltagerne i ‘Fristet 2’ konfronteret med fattigdommen i Thailand, ligesom de skulle skyde en kalv og aflive hunde.
– Man er under stort pres, og man føler, at de er i stand til alt. Derfor snakkede vi meget om, hvad vi frygtede, de kunne gøre ved os. Så derfra har TV3 sikkert fået en masse gode ideer, lyder det fra en af de helt store personligheder i sæson 1.
Følg med i aften, når den store finale sættes igang.
LÆS OGSÅ: Programchef: Dødstrusler er uacceptabelt
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.