Første arbejdsdag efter Christians corona: Mary lyste op

Kun et par dage efter, at hun og kronprins Frederik var blevet erklæret coronafri, var kronprinsesse Mary atter på arbejde.

Af Jan Körner - 27. december 2020 kl. 15:54

Og selvfølgelig huskede landets kommende dronning at tage mundbind på, så hun ikke smittede andre.

Så efter den obligatoriske fotografering greb Mary ned i sin taske og fiskede bundbindet frem, så hun ikke risikerede at udsætte sig selv eller andre for smittefare, da hun besøgte Dansk Flygtningehjælp, der markerede etårsdagen for Global Refugee Forum.

Mary skulle lige finde sit mundbind, efter at hun stillede op til fotografering. Og så kunne hun og Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Charlotte Slente, gå indenfor (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Forelskede Stéphanie Surrugue: Vi er kærester

– Vi har en forpligtelse

Mary tog plads ved computeren, så hun kunne tale med de øvrige deltagere online. Kronprinsessen har i mange år kæmpet for unge menneskers rolle i verden, og har som protektor for Dansk Flygtningehjælp set problemerne med egne øjne.

Jeg har mødt mange unge flygtninge som protektor. Jeg har lyttet til deres ambitioner og drømme. Det står klart for mig, at de har potentialet til at blive bidragsydere og en ressource for de samfund, de lever i. Vi har alle en forpligtelse til at hjælpe dem med at opnå deres potentiale, fortalte Mary.

LÆS OGSÅ: FÅ OVERBLIKKET: Vi har samlet højtidens bedste tv

Hun var glad for de mange oplæg, hun hørte fra andre bidragsydere.

– Dagen har bekræftet mig i, at ja, ungdommen er en kraftfuld alder. Som samfund skal vi lære og lytte og arbejde med de unge for at finde løsninger, så vi kan skabe en bedre vej fremad. Tak for de mange inputs, lød det fra Mary efter konferencen.

LÆS OGSÅ: LISTE: De mest sete danske tv-serier i 2020

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’