Ekspert efter Mai Manniche-kritik: Der er ikke noget at komme efter - Her & Nu

Ekspert efter Mai Manniche-kritik: Der er ikke noget at komme efter

Mai Manniche er rasende på TV3 og vil trække tv-stationen i Pressenævnet, men det får hun intet ud af. Sådan lyder vurderingen fra en ekspert i mediejura.

Af Jonas Sand - 7. september 2017 kl. 19:25

I aftenens afsnit af ‘Familien fra Bryggen’ løfter Geggo og Cengiz sløret for, hvorfor hun ikke længere går med den forlovelsesring, som Cengiz købte af JEWLSCPH og Mai Manniche i den seneste sæson af TV3-serien.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche svarer igen: Vi melder Cengiz til politiet
Her bliver det klart, at parret føler sig snydt af smykkedesigneren, der ifølge dem har løjet omkring ringens værdi. Derfor har de taget sagen i Forbrugerklagenævnet, der skal vurdere, hvem der har ret.
Tidligere i dag svarede Mai Manniche igen i et indlæg på sin blog, hvor hun anklagede Cengiz for pengeafpresning tilbage i marts måned, og over for Realityportalen.dk slog hun fast, at hun ville tage kontakt til både politiet og Pressenævnet.
– Vi tager den i Pressenævnet, og vores advokat er i gang i forhold til politiet, lød det kort fra Mai Manniche til Realityportalen.dk, mens hun på sin blog kritiserer TV3, fordi hun ikke har fået mulighed for at svare tilbage på anklagerne i programmet.
–  (Produktionsselskabet og producenten, red.) er blevet gjort opmærksomme på pengeafpresningen og er alligevel medvirkende til at fremføre en sådan bagvaskelse af os. Helt uden at vi får mulighed for at tage til genmæle i programmet, skriver hun.
LÆS OGSÅ: Cengiz forsvarer sig: Mai Manniche er fuld af løgn
Ekspert: Der er intet at komme efter
Mai Manniche får dog ikke meget ud af at tage sagen til Pressenævnet. Sådan lyder vurderingen fra ekspert i mediejura Peter Lind Nielsen, der i en årrække har undervist i presse- og medieret på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til Realityportalen.dk.
– TV3 har ikke dansk – men engelsk – sendetilladelse, og derfor er de ikke underlagt de samme regler. Der har tidligere været sager mod TV3 i Pressenævnet, men de har ikke taget dem op – netop med henvisning til, at de har engelsk sendetilladelse. Så hvis hun trækker dem i Pressenævnet, er min vurdering, at der ikke er noget at komme efter, slår han fast.
LÆS OGSÅ: Advokat: Mai Manniche må til lommerne igen
– Hvis de var underlagt de presseetiske regler i Danmark, havde de formentlig brudt dem ved ikke at forholde Mai Manniche til sagen. Det er en båndet optagelse og ikke en liveudsendelse, så man har haft alle muligheder for at forelægge hende sagen, og man kan ikke bare dække sig ind under, at det er dokusoap og underholdning. Men igen, de er ikke underlagt de regler, så der er ikke noget at komme efter, som jeg ser det.
Peter Lind Nielsen påpeger, at Pressenævnet heller ikke kan gøre meget andet end at udtale kritik, hvis reglerne er blevet brudt. Men hvis Mai Manniche mener, at hun har loven på sin side og ikke har gjort noget forkert, så kan hun vælge at gå rettens vej.
– De (TV3, red.) er selvfølgelig underlagt lovgivningen, så hun kan trække dem i retten for injurier. Så skal ‘Familien fra Bryggen’ bevise, at de er blevet snydt, som de mener. Men hvis de kan det, så får hun (Mai Manniche, red.) heller ikke noget ud af det. Men det skal retten så vurdere.
LÆS OGSÅ: Geggo dropper drømmebryllup
TV3: Vi glæder os til programmet
Realityportalen.dk har forsøgt at forholde TV3 til Mai Manniches kritik af, at hun ikke får lov til at komme med sin side af sagen i afsnittet. TV3 havde dog ikke andet at sige end følgende kommentar:
– Vi forstår godt, at der er mange følelser på spil, selvfølgelig er der det. Den sag er en del af sæsonpremieren på ‘Familien fra Bryggen’ i aften klokken 20:00 på TV3, og vi glæder os rigtigt meget til at komme i gang med endnu en forrygende sæson, lyder meldingen fra TV3.
– ‘Familien fra Bryggen’ følger altid med i, hvad der sker i familiens liv. Det har skabt et program, der lever i bedste velgående, og som masser af mennesker elsker at tilbringe torsdag aften med. Og i aften er vi stolte af at præsentere første afsnit i en 12. sæson, der bliver topunderholdende, sjov, underfundig på den der særlige Bryggen-måde og til tider også dramatisk.
LÆS OGSÅ: Familieforøgelse på vej i ‘Familien fra Bryggen’
LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz raser over forlovelsesring: Vi er blevet snydt
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.