DR-værter raser over 'Bagedysten': Gunnar var for meget mand

To tidligere DR-værter langer ligesom seerne ud efter tv-kanalen.

Af Louise Vilsbøl - 6. oktober 2016 kl. 10:53

I gårsdagens afsnit af ‘Den store Bagedyst’ røg Gunnar ud, til trods for at han vandt den hemmelige udfordring, hans exit skyldes hovedsageligt Gunnars fortolkning af temaet i mesterværksudfordringen, hvor han under stikordene polterabend og mandehørm bagte en lyserød, hjerteformet kage med fødder, der stak ud under et lagen.
Dommerne mente, at det lignede en dåbskage, og smagen var så mild, at den passede til en fest med børn. Kagen endte med at koste Gunnar pladsen i programmet. Men den forklaring køber seerne ikke, og de er gået amok på DRs facebookside og på Twitter, hvor programmet beskyldes for at være homofobisk, sexistisk, plat og mange andre ting.
Det er dog ikke kun seerne, der er oprørte over dommernes beslutning og fortolkning af det maskuline tema. Flere af kanalens tidligere værter har været på twitter og udtrykt deres utilfredshed med fremstillingen af det maskuline.


 


LÆS OGSÅ: Gunnar ude af ‘Den store bagedyst’: Ked af dommernes tolkning
DR beklager
De to tidligere DR-værter er langt fra de eneste, der er utilfredse med Gunnars exit. Seerne er skuffede og vrede, og den reaktion kommer helt bag på programchefen for ‘Den store bagedyst’ Søren Juul Baunsgaard.
– Det er ikke et tema, vi har valgt med anden bagtanke, end at det kan give nogle nye rammer at bedrive bagværk inden for. Med en relativ klassisk fortolkning af dét tema, har vi bedt bagerne løse aftenens udfordringer. Det gør et stort indtryk på os, at så mange af jer reagerer på temaet. Det har ikke på nogen måde være vores intention at støde eller skabe skel. Vi beklager, at det er dét, der er sket – og en anden gang vil vi sikkert angribe sådan et tema anderledes og sikre en større nuancering, udtaler han via DRs Facebookside, og han fortsætter:
LÆS OGSÅ: Inge om at se sig selv på tv: Jeg er simpelthen så grim!
– Rigtig ofte bliver dommerne sat i en situation, hvor de skal vurdere fortolkningerne – uanset om temaet er romantik eller mandehørm. Sådan var det også i aftenens program. Dommernes bedømmelse – samlet over de tre udfordringer – var, at Gunnar var den der skulle forlade konkurrencen i dag. Også selv om han klarede den hemmelige udfordring bedst.
Gunnar selv var tydeligt berørt og overrasket over, at det var ham, der røg ud af ‘Den store bagedyst’. Se hans reaktion herunder, hvor også seernes vrede reaktioner kan læses i kommentarfeltet.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager flyttede hjemmefra som 16-årig
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Juliane er blevet mor: Se babyen her
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.