Didde åbner op: Min bedste ven voldtog mig

I en ny samtale bog åbner Didde Skjelmose op om historier fra sit liv for første gang – et liv som, har budt på svigt, ensomhed, lavt selvværd, afhængighed af stoffer og meget mere.

Af Linnea Thorseth - 13. oktober 2021 kl. 13:21

Specielt én historie har sat sig dybt i ‘Familien fra Bryggen’-stjernen. Stadig den dag i dag krummer hendes mave sig sammen, når hun tænker på en bestemt episode med barndomsvennen.

– Vi var der altid for hinanden, og op gennem vores teenageår blev vi nærmest uadskillelige. Vi var ikke kærester, mere som søskende. Selvom han var et år yngre end mig, så jeg ham som en storebror, forklarer Didde, 47, i bogen.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Linse fortæller om bogen. 

LÆS OGSÅ: Frygter endnu en dom: Mopper hjalp Linse af med pistol

I slutningen af deres teenageår giver det mening for de to at flytte sammen i Diddes lejlighed på Bryggen. Hun er i den tro, at de skal havde det skide hyggeligt sammen. De ser ikke meget til hinanden på grund af skiftende arbejdstider, men alt fungerer godt mellem dem. Det tror Didde, indtil en nat han kommer sent hjem.

– Jeg troede, han var faldet i søvn, da han pludselig kravlede op bag ved mig og stak den ind i mig bagfra, fortæller Didde og fortsætter:

– Jeg vidste, at vækkeuret ville ringe inden længe, og så ville det ende. Men i det samme uret ringede skyndte han at slukke det – og fortsatte med at voldtage mig, sådan fortæller Didde om dengang, hun som 18-årig blev udsat for voldtægt.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager: Programmet ændrede forholdet til mine børn

I bogen fortæller Didde om episoden til veninden Linse, 55, som kender sin veninde bedre end de fleste, for intet mindre end et 25 års langt venskab er det blevet til mellem de to Brygge-kvinder.

– Hold kæft, mand! Hvis en eller anden nar havde prøvet på det med mig, så havde jeg myrdet ham, lyder det fra Linse, da hendes bedste veninde fortæller historien.

LÆS OGSÅ: Lene Beier afslører ønske for næste sæson ‘Landmand søger kærlighed’

Didde har brugt mange år på at spekulere over, hvorfor hun ikke sagde fra.

– Jeg kan den dag i dag ikke forklare det på anden måde, end at jeg følte mig lille og svag og pisse bange, fordi han gjorde noget imod mig, der i bund og grund var hjernedødt, forklarer Didde i bogen.

‘Møgkællinger har det sjovere’ er titlen på den nye bog, som byder på 352 siders åben og ærlig snak mellem Linse og Didde, der er skrevet ned i samarbejde med forfatter Michael Holbek. Du vil blive inviteret ind i Brygge-venindernes farverige ungdomsår på Bryggen, hvor fortællinger om deres venskabs mange op- og nedture vil blive serveret for dig med en god portion humor.

Linse og Diddes bog ‘Møgkællinger har det sjovere’. (Foto: Politikens forlag)

 

Læs mere om