Frygter endnu en dom: Mopper hjalp Linse af med pistol

Linse åbner op om helt nye historier i ny bog med Brygge-veninden Didde.

Af Nikolaj Vraa - 13. oktober 2021 kl. 8:55

Det er snart fem år siden Linse, 55, mistede sin mor, Ann “Mopper” Christiansen, men savnet er stadig stort. I en ny samtalebog med veninden Didde Skjelmose, 47, afsløre realitystjernen, at den sidste del af asken nu er spredt og hvordan verden ramlede, da Mopper sov ind på Hvidovre Hospital.

– Der er kun en ting, jeg fortryder, og det er, at jeg ikke hoppede op i Moppers seng og havde hende liggende mellem mine ben med hovedet i mit skød, så jeg kunne ae og holde om hende. Jeg fortryder sådan, at jeg ikke gjorde det. På det tidspunkt ville det måske heller ikke have føltes naturligt, for mens hun levede, var vi jo aldrig sådan fysisk kærlige. Men havde det været i dag, ville jeg have gjort det lige meget hvad, siger Linse, der dog glæder sig over at de har kunne sige farvel af flere omgange.

LÆS OGSÅ: Emil afslører: Sådan er mit forhold til Melissa i dag

– Til gengæld fik hun jo flere begravelser, for vi strøede hendes aske ud både i vandet ud for Haraldsborg på Bryggen og i Dorset på den engelske sydkyst, hvor hun havde sine lykkeligste ungdomsstunder. Begge steder var det kun os i den nærmeste familie, der var med.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-mor vil ikke stå i vejen for Rachels drøm

Den første halvdel af asken blev spredt i Dorset, England. En lille del af asken har Linse og Didde også pustet ind under en dørkarm i Moppers gamle lejlighed på Bryggen.

Det er ikke kun asken, der er hældt i havnen. I ‘Møgkællinger har det sjovere’ afslører Linse, hvordan hendes mor i 2011 hjalp hende med at skille sig af med den pistol hun havde haft, mens de optog første sæson af ‘Familien fra bryggen’. Det foregik også ved havnefronten, men de havde svært ved at gøre det helt diskret, fordi de nu blev genkendt fra tv.

– Så kylede Mopper pistolen i vandet. Og den ligger sikkert stadig på bunden sammen med en masse cykler. Jeg håber ikke, de hyrer en dykker, for så får jeg nok endnu en dom for ulovlig våbenbesiddelse, og jeg skal virkelig ikke have flere domme. Det var jo et eksempel på, hvordan jeg selv blev pænere eller mere voksen med succesen, fortæller Linse i bogen.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: ‘Robinson’-deltagere fik medicin midt om natten

Snød døden

I samtalebogen, der er skrevet af Michael Holbek, fortæller de to kvinder om deres livs op- og nedture. Didde taler blandt andet ud om en voldtægt, der har trukket lange spor i hendes liv, og Linse fortæller, hvordan hun en majaften i 1984 havde mødt vennerne Enrico, Brian og Dennis i byen, men sagde nej til at tage med dem på Femøren på Amager. Her blev Enrico og Brian samme nat myrdet af Naum Conevski, der har været i forvaring siden.

LÆS OGSÅ: Efter møde på Tinder: Linse giver ny status på kærligheden

Linse og Diddes bog ‘Møgkællinger har det sjovere’. (Foto: Politikens forlag)

Læs mere om