David Owe træner sin vejrtrækning: Det kolde gys

David Owes oplevelse i TV2-programmet ‘Korpset’ har været livsændrende for ham.

Af Nikolaj Vraa - 27. august 2022 kl. 15:55

En voldsom oplevelse i vandet under optagelserne til ‘Korpset’ gav David Owe mod på at undersøge, hvorfor han reagerede så stærkt, som han gjorde.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Mascha Vang fortæller om sin store dag…

Det blev så stor en øjenåbner, at den 44-årige skuespiller og psykolog nu er blevet kompagnon i sundhedscentret Innercise.

LÆS OGSÅ: Marys private rideeventyr: Milliardærklubben

– I mit arbejde som psykolog har jeg opdaget, at mange folk er kede af det. De er stressede, angste og utilpassede. For to år siden blev jeg i ‘Korpset’ udsat for en masse koldt vand, og det kunne jeg ikke lide. Jeg blev faktisk følelsesmæssigt påvirket af det. Jeg græd og jeg vidste ikke, hvorfor mine følelser løb af med mig, fortalte han ved åbningen af den nye Camp Innercise i Sydhavnen.

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard og Sonja i bølgerne: Vandhunde

Owe studerede den hollandske ”ismand” Wim Hofs teknikker, og mødte Jacob Bang og Nikolai Dobson, der gennem Innercise tilbyder termo- og åndedrætstræning.

– Efter at have trænet mit åndedræt kan jeg sidde i vandet i længere tid uden at føle, det er koldt. Min hyperventilation forsvandt og samtidig blev jeg gladere, friskere og mindre stresset. Så nu flytter jeg min klinik herud, så jeg kan få mine klienter i koldt vand og træne deres åndedræt.

Åndedrætstræning er det stærkeste våben mod stress og angst, jeg nogensinde har mødt, slog David Owe fast.

Skuespilleren tog en dyb indånding og satte sig i karret med is. (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: Ditte Julie deler ærlig video: Opløst i tårer

Læs mere om