Chefredaktør nomineret til 'Årets Kvindelige Iværksætter'

Realityportalens grundlægger og chefredaktør er med i kapløbet om eftertragtet IVÆKSTpris.

Af Louise Vilsbøl - 12. november 2014 kl. 17:55

Realityportalen er Danmarks største realitysite, og kvinden bag kan nu glæde sig over at være nomineret til IVÆKSTprisen i kategorien ‘Årets Kvindelige Iværksætter 2014‘.
-Det er vanvittigt. Jeg er så lykkelig og stolt, både over mig selv, men også over alle mine fantastiske folk, siger 30-årige Jeanet Rosenkjær Horstmann til Realityportalen.dk.
Realityportalen så dagens lys i maj 2012 og har nu flere medarbejdere tilknyttet, heriblandt en praktikant, et par freelancere samt en håndfuld frivillige. Men Jeanet er ikke kun stifter af mediet, hun er også chefredaktør og journalist på sitet.
Idéen opstod på uni

Jeanet Rosenkjær Horstmann er 30 år og bosat i København. (Foto: Privat)

Jeanet Rosenkjær Horstmann er 30 år, oprindeligt fra Odense, men er nu bosat i København. (Foto: Privat)


Det er ingen hemmelighed, at det kræver hårdt arbejde at være iværksætter. Det er også en af de ting, som kendetegner den udvikling, som Realityportalen har været igennem de sidste par år.
-Det har været tre sindssyge år. Havde jeg vidst, hvor hårdt det ville blive, havde jeg nok tænkt mig om en ekstra gang, inden jeg kastede mig ud i det, fastslår hun.
Jeanet er nemlig ingen almindelig iværksætter. Da hun fik idéen til Realityportalen, var hun i gang med at tage sin kandidat i journalistik på Syddansk Universitet.
– Jamen idéen til sitet opstod egentlig i forbindelse med et nyt, innovativt fag, kaldet Journalistik Laboratorium, hvor vi skulle opfinde noget nyt i medieverdenen. Så der ligger et kæmpe stykke arbejde bag sitet, fortæller Jeanet og fortsætter:
-Til eksamen var lærer og censor så begejstrede, at censor faktisk sagde, at hvis ikke jeg gjorde alvor af den her idé, så ville hun gøre det. Så jeg cyklede faktisk direkte hjem og begyndte at søge efter mulige web-bureauer.
Har skabt sit eget job – og sit eget medie
I en tid hvor mange unge bliver mødt af arbejdsløshed, når de afslutter deres studie, har Jeanet formået at skabe sit eget job ved at opbygge et medie fra bunden. Men det har krævet hårdt arbejde, masser af fravalg og en meget forstående kæreste. I en lang periode måtte hun nemlig jonglere med både studiejob, skole, et speciale og så Realityportalen, så der har ikke været tid til meget andet i en årerække.
Men det har været det hele værd, understreger chefredaktøren. Realityportalen har i dag en dedikeret læserskare, som i de gode måneder kan nå helt op på 300.000 unikke besøgende om måneden. Så flotte læsertal forpligter og kan til tider skabe ekstra lange dage på redaktionen.
-Jeg både hader og elsker mit arbejde på én og samme tid, men det skøre forhold er nok også en af grundene til, at jeg bliver ved med at kæmpe. Realityportalen er min baby, og selvom den af og til holder mig vågen hele natten, så elsker jeg den.
Indstillet af kollegaerne

Heldigvis har Jeanet ikke altid været alene om at producere indhold til sitet.
-Flere af de mennesker, som jeg har ansat nu, har været med fra begyndelsen. Det siger altså lidt om, hvor passionerede de er. Alle er meget glade, også selvom det i perioder kan være ret hårdt, da ressourcerne er minimale, siger Jeanet.
Og de varme følelser er gengældt, det er nemlig Jeanets ansatte, der har indstillet hende til prisen som Årets Kvindelige Iværksætter på grund af hendes gåpåmod, hendes gode humør og det evige engagement. At indstillingen kommer fra kollegaerne gør, at den betyder ekstra meget for Jeanet. Så hun byder den fine nominering velkommen, og hun lægger ikke skjul på, at hun har tænkt sig at gå målrettet efter prisen.
-Når man er nomineret, så skal man da også gå efter at vinde. Alt andet ville da være åndssvagt, griner hun og afslører den vindermentalitet, som ligger til grund for sitets succes.
Der er i alt 6 nominerede til prisen som Årets Kvindelige Iværksætter. Om Jeanet løber med prisen, bliver først afsløret til et stort prisshow i Deloitte huset i København den 4. december.
Man kan stemme helt frem til den 28. november.
Jeanet ejer 50 procent af Realityportalen, hvoraf de resterende 50 procent ejes af henholdvis Bo Eriksen (stifter af Trendsales.dk), Martin Falslev (stifter af Trendsales.dk) og Rasmus Goth Engel (administrende direktør hos Trendsales.dk).

 

f

(Foto/Grafik: Realityportalen)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.