'Børnelokkerne'-fyre slipper for fængsel - skal loven ændres? - Her & Nu

'Børnelokkerne'-fyre slipper for fængsel – skal loven ændres?

Er der brug for at se på strafferammen for pædofile i Danmark, når man kan undgå fængsel gang på gang?

Af Louise Vilsbøl - 4. september 2018 kl. 11:14

Henrik Qvortrup og hans redaktion har nu gennem tre sæsoner af ‘Børnelokkerne’ konfronteret mænd, der har forsøgt at få sex med mindreårige. Mange af disse mænd har efterfølgende modtaget domme – og flere af dem har oven i købet domme i forvejen.
SE BILLEDERNE: Christopher er blevet forlovet
Men på trods af, at de altså er blevet dømt, gør nogle af dem det igen. De er tilsyneladende fuldstændigt ligeglade med både deres ofre og loven.
I aftenens program skal Qvortrup og hans produktionshold mødes med en børnelokker, som kalder sig ‘Den store’ og er meget grov i sin opførsel på nettet overfor helt unge piger. Efterfølgende har politiet ransaget hans lejlighed, og han har fået en dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste. Han slipper altså uden at skulle ind og sidde i fængsel, selvom han har brudt loven. Er det nok?
LÆS OGSÅ: Sarah Louise bekræfter: Dropper ‘Forsidefruer’ – men får nyt program
Det spørgsmål stiller Henrik Qvortrup justitsminister Søren Pape Poulsen og forsøger at få svar på, om højere straffe måske kan være en løsning, for de her mænd gør det igen og igen, selvom de har fået domme og sågar er i behandling for pædofili.
Se klippet med ‘Den store’ og konfrontationen med Søren Pape herunder, og se med i aften kl. 21.00 på TV3 eller på Viaplay.
CHOK: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne afbryder forlovelsen
LÆS OGSÅ: Princess Natascha taler ud om stofmisbrug og overdosis