‘Badehotellet’-stjerne vinder to store priser

‘Badehotellet’s fru Fjeldsø fik to flotte Svend Priser ved den 17. uddeling på Torvet i Svendborg.

Af Kenth G. Madsen - 4. september 2021 kl. 13:55

Birthe Neumann bragede endnu en gang flot igennem, da hun onsdag høstede to flotte priser ved Svend-prisfesten på Torvet i Svendborg. Tv- og biografpublikummet havde kåret den 74-årige til årets danske skuespiller i ‘Badehotellet’. Tv-serien blev samtidig kåret som årets danske tv-dramaserie. Og så fik Birthe Neumann endnu en fjer i hatten, da hun fik hædersprisen af en jury for sine fem årtier med glorværdig optræden.

– Jeg ved ikke, hvad der sker. Det er guddommeligt, sagde hun glad og beæret til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Uffe Holms søn springer ud som skuespiller

Artiklen fortsætter under videoen.

Birthe Neumann er lige nu aktuel som Karen Blixen i den stærkt roste Bille August-film ‘Pagten’. Derudover er hun også meget kendt i rollen som fru Fjeldsø i ‘Badehotellet’ på TV2, og som seerne fortsat er helt vilde med.

– At spille med i ‘Badehotellet’ er som at have en familie, hvor vi mødes hvert år. Jeg vidste ikke, jeg skulle have den pris også. Det er overrumplende, fordi det er publikum, der bestemmer, fortsatte Birthe, der også glædede sig over den flotte motivation fra juryens side.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen: Den er helt gal med Nynne

– Det var en meget bevægende tale, der blev holdt. Jeg ville ønske, jeg kunne tage den med hjem til godnat læsning, lød det fra hende, der fejrede begivenheden sammen med yngre og ældre kolleger. Herunder Susse Wold, 82, og Kirsten Olesen, 72, der også var til stede.

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler taler ud om misbrug