‘Bagedyst’-Sarah dedikerede kage til afdød bror: Sådan døde han

Sarah er ikke i tvivl om, at hendes bror havde grinet af hende hele vejen igennem ‘Bagedysten’.

Af Louise Vilsbøl - 30. oktober 2021 kl. 21:00

I aftenens afsnit af ‘Den store bagedyst’ blev det tid til at sige farvel til 32-årige Sarah fra Holte. Hendes militær-mesterværk med indbygget håndgranat manglede ifølge dommerne den sidste finish, og det er der god grund til. Sarah var nemlig en af de eneste, der altid var færdig i sidste sekund.

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen afslører: Så mange har beholdt deres ‘Boligkøb i blinde’-hus

Hvad kagen ikke havde i finish, havde den dog i sin helt særlige historie. Den var nemlig dedikeret til Sarahs stedbror, Magnus, som gik bort for fem år siden i en alder af blot 20 år. Broren led af den medfødte sygdom muskelsvind, men det var ikke det, han døde af.

– Han fik noget hjertemedicin, fordi hjertet er jo også en muskel, så det får man tit, når man har muskelsvind. Men han kunne ikke tåle det der hjertemedicin, så han fik hjertestop. Det var ikke noget, de vidste, inden han fik medicinen, for det ved man som regel ikke, fortæller Sarah.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man høre, hvad Rikke Gøransson mener om sæson 18 af ‘Paradise Hotel’.

Magnus’ mor var i ti år gift med Sarahs far, så de to er vokset op sammen og har altid haft et meget tæt forhold. Sarah har endda været handicapmedhjælper for Magnus af flere omgange og har været med ham på muskelsvindsfondens lejrture.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par afslører stor udfordring for produktionen

Magnus’ mor var meget rørt over, at Sarah ville dedikere sit mesterværk til stedbroren, og hun hjalp med alle forberedelserne til programmet og lagde køkken til udviklingen af Sarahs bombe. De to har stadig et nært forhold og fejrer også jul sammen.

Han ville have grinet af mig

Magnus elskede videospil, og Sarah gav ham altid gaver, der var relateret til videospil, så kagen skulle naturligvis også blive i det univers. Hun mener dog ikke, at broren ville have været specielt imponeret over det endelige resultat, hvis han havde været her den dag i dag.

– Han havde nok sagt til mig, at jeg skulle have nøjes med at lave en brownie og bomben men nu var det jo marcipan-udfordring, fortæller hun med et grin og afslører, at Magnus’ yndlingskage var brownie. I det hele taget er hun ikke i tvivl om, at Magnus ville have elsket at se hende i ‘Den store bagedyst’.

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg skal skilles: Det er ulykkeligt for os begge

– Han havde bare grinet af mig hele tiden og syntes, jeg var skør. Han var sådan lidt en genert type, så jeg pressede ham tit, når vi var på lejrture, så var vi rundt, og jeg tvang ham til at tage selfies og vi lavede videoer. Vi var gode for hinanden, fastslår hun.

Til minde om Magnus har Sarah tatoveret en vaskebjørn på ryggen, fordi han havde en vaskebjørnbamse som yndlingsbamse.

Klar til at ryge ud

Den rørende historie bag Sarahs kage kunne dog ikke dække over det faktum, at hun ikke nåede helt i mål med sine finesser og sin finish, men Sarah var helt afklaret med, at hun røg ud af programmet.

– Jeg havde det faktisk sådan, at efter program 4, der var jeg klar til at tage hjem. Jeg var med i ‘Bagedysten’ for min egen skyld, fordi jeg selv synes, det kunne være sjovt at være med. Men jeg kunne godt mærke, at efterhånden, som det blev vildere og vildere, og vi kom længere hen, og det hele var stresset, så tænkte jeg, at hvis det bliver hårdere end det her, så synes jeg ikke, det er sjovt, fortæller hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Linse udtaler sig på ny om knivstikkeri

– Det fedeste ‘Bagedyst’-moment var, da jeg kom med i ‘Den store bagedyst’, der følte jeg, jeg havde vundet, og da jeg skulle hjem, følte jeg også, jeg havde vundet. Så den der følelse af at have haft ‘Bagedyst’-oplevelsen og have fået alt det med, jeg gerne ville, den havde jeg. Så på den måde var jeg klar til, at det sluttede.

Sarah håbede ikke på at ryge ud, men fra uge til uge og kunne hun mærke den stress, der var forbundet med at skulle jonglere et fuldtidsarbejde og de intense optagelser samt forberedelserne, hvor der bliver tænkt og arbejdet med kage døgnet rundt i hele den periode, man er med.

Se Sarah og hendes bror Magnus herunder: