Amanda Sisse: Min lærer mobbede mig

Ofte er det børn, som ikke kan behandle hinanden ordentligt, men for den unge mor var det læreren, der var efter hende.

De unge mødre
Af Mikkeline Andersen - 30. maj 2015 kl. 17:55

Der kom for alvor fokus på sociale medier og mobning, efter en blot 12-årig pige har modtaget dødstrusler på Instagram. Desværre er mobning intet nyt.
Amanda Sisse oplevede også, hvordan børn kan være efter hinanden i skolegården, skriver hun på sin blog.
– Jeg synes, mobning er en forfærdelig ting. Jeg husker min barndom og mobning som noget, der hørte skolegården til. Dem, der var lidt anderledes eller på anden måde skilte sig ud fra fælleskabet, de fik turen. Jeg har også selv været strid til at drille, no doubt – skal ikke sidde her og pudse glorien, skriver den unge mor.
LÆS OGSÅ: Amanda Sisse jubler: Endelig skete det
Læreren var den værste
Selvom Amanda Sisse erkender, at hun kunne være strid i folkeskolen, så mener hun ikke, at hendes klasse var den værste. Derimod husker hun, at der var plads til langt de fleste. Faktisk var læreren den værste mobber, skriver Amanda Sisse.
– Men hold nu op, et påstyr vi havde med vores klasselærer. Hendes mission var klar, for hun skulle se, hvor mange af os unge hun kunne smadre psykisk på vejen, skriver hun.
Amanda Sisse var ikke ene om at være lærerens offer. Flere havde fået turen før hende, og forældrene havde valgt at trække deres børn ud af skolen.

– Jeg glemmer aldrig de sætninger, hun har sagt om mig – både direkte til mig og om mig i åbent forum for hele klassen. “Du bliver aldrig til en skid/se alle sammen, Sisse er et glimrende eksempel på en, der ikke når langt i livet. Hun skal være heldig, hvis hun kan få et job som kassedame”, skriver Amanda Sisse på bloggen og fortsætter:
– Eller når nye lærere kom til “Hej, jeg har så hele 7.A og hende Sisse derovre”. Da jeg blev teenager og begyndte at få “mine kvindlige fordele”, så fik jeg næsten hver dag kommentarer som “skal du ligne en luder hver dag?” Eller “du skal da være glad for, du har fået store bryster, så kan du måske bruge dem til noget”. Hun var en modbydelig heks og burde have mistet sin autoritet som lærer dengang.
LÆS OGSÅ: Lykkelig Amanda Sisse færdig med uddannelse
Gav altid igen
Selvom Amanda Sisse hjemmefra havde lært, at man skal høre efter de voksne, så havde hun også lært, at man ikke skal finde sig i alt.
– Med en far, der er ret autoritetsfjern, fik den (lærerens behandling, red.) behandling trykket på alle mine knapper. Så jeg gav altid igen med en smart bemærkning, hvilket resulterede i, at jeg brugte flere timer udenfor døren eller hos rektor, end jeg var til undervisning, når jeg altså ikke pjækkede, skriver hun.
Lærerens bemærkninger i folkeskolen påvirker ikke Amanda Sisse i dag. Hendes forældre var nemlig gode til at overbevise hende om, at hun kunne blive, hvad hun ville. Men blot fordi den unge mor ikke er påvirket af mobningen, så ved hun, at det kan få konsekvenser for andre.
– For andre kan det ødelægge hele deres liv og fremtid,  og det gør mig så ondt at se og høre på. Så stand up for what is right, og sig fra hvis du ser nogle, der bliver udsat for det – bliv deres helt! Det er min opfordring til alle!
LÆS OGSÅ: Amanda Sisse: Fremtiden ser lys ud
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.