‘Nybyggerne’-fyr afslører: De film har jeg medvirket i

TV-succesen ‘Nybyggerne’ er ikke hans debut på TV.

Af Lotte Knudsen - 21. september 2022 kl. 20:55

I ‘Nybyggerne’ kan seerne følge med i fire pars hårde arbejde med at gøre råhusene til beboelige hjem. I grønt hus arbejder Anders Sandberg og Frederikke Stolbjerg på højtryk.

LÆS OGSÅ: Derfor fulgtes Helena med Frederik til ‘Vild med dans’

Og hvis du synes, at du kan genkende Anders’ mørke hår, blå øjne og store smil, er det ikke så mærkeligt.

Anders er nemlig kendt fra noget helt andet end ‘Nybyggerne’.

– Jeg havde en periode i mit liv, hvor jeg var med i lidt forskellige film, fortæller Anders, da HER&NU besøger parret.

LÆS OGSÅ: Gustavs store sorg: Nu har hun fået fred

Et rent tilfælde

‘Nybyggerne’-deltageren fik først en rolle i ‘Fri os fra det onde’, og senere hen spillede han også med i ‘Klassefesten’ og ‘Den som dræber’. Et film-cv som er ret imponerende. Specielt når man tager i betragtning, at det aldrig ligget i kortene, at Anders skulle være skuespiller. Det var et rent tilfælde. Vejen til det hvide lærred gik nemlig gennem en kendt dansk filminstruktør, som havde børn på den skole, hvor Anders arbejdede og stadig arbejder.

– Ole Bornedal havde flere gange set mig spille musik til morgensang på skolen, fortæller Anders og fortsætter:

– Pludselig en dag kom der en besked nede fra kontoret. De var blevet ringet op af en caster, som spurgte, om jeg ville til casting på nogle Ole Bornedal film. Jeg tænkte bare WHAT. Så røg jeg til casting, og jeg snakkede med Ole, som fortalte, at han var ved at lave en film, hvor han ville bruge ufaglærte skuespillere, og det var ‘Fri os fra det onde’.

Startede på toppen

Selvom Anders efterfølgende fik tilbudt og takkede ja til nogle småroller i andre film, blev skuespillet aldrig til en levevej.

– Som Ole Bornedal sagde, ‘du starter på toppen her’, og det fik han jo ret i. Det er ikke blevet til så meget efterfølgende, men det havde jeg jo heller ikke interesse i, lyder det fra Anders.

LÆS OGSÅ: Dronningen er syg

I ‘Fri os fra det onde’ spillede landbetjent sammen med Kurt Ravn, og herunder kan du se et billede af Anders fra filmen.