Ung mor i opråb til influencere: STOP DET!

Den unge mor Luna Munk har fået nok af influencers, der tjener penge på at reklamere for skønhedsoperationer. Nu melder hun ud.

Af Anna Løwe - 15. december 2019 kl. 18:58

Luna Munk fra ‘De unge mødre’ har ikke meget tilovers for influencere, der reklamerer for at få lavet større skønhedsoperationer. Det fortæller hun i en Instagram-story, hvor hun pointerer, at hun ikke har noget imod skønhedsoperationer som sådan:
– Man skal gøre med sin krop, hvad man vil, indleder Luna og fortsætter:
– Jeg synes, det er fint at ændre noget, man er utilfreds med, hvis man har pengene og midlerne til det. Men bægeret er altså flydt lidt over, synes jeg.
LÆS OGSÅ: CHOK! ‘De unge mødre’-Luna er blevet misbrugt
Og det bæger Luna hentyder til, er influencere, der tjener penge på at reklamere for skønhedsoperationer:
– Når man bruger sin platform til at reklamere for operationer for sine hundredtusinder af følgere, så synes jeg simpelthen, der er noget helt galt med det rent etisk. Når man har så mange følgere, der ser op til en, så efterlader man dem jo lidt med et billede af, at de skal få det lavet, som de er utilfredse med.
LÆS OGSÅ: Ung mor faldt om: Jeg troede, jeg var døden nær

I tjener på folks usikkerhed

Luna understreger flere gange, at hun intet har imod skønhedsoperationer, eller at folk vælger at få dem lavet, men hun lægger ikke skjul på, at reklamedelen gør hende dybt uforstående:
– Når man har et samarbejde med en klinik og henviser sine følgere til et botoxevent og giver dem rabatkoder, så bliver det lidt for meget en opfordring. Man skal ikke lokke folk og spille på deres usikkerhed, siger Luna og fortsætter:
– Når man giver en rabatkode, så får man nogle procenter. Det er sådan, det fungerer. Generelt synes jeg, det er utrolig forkert at reklamere så meget for skønhedsoperationer. Der er bare så mange påvirkelige følgere, som ser med og tænker, at det er idealet. Influencere er jo med til at sætte standarderne for, hvordan man skal se ud. Man skal bare få en operation, hvis man vil, men jeg har noget imod det, når man forsøger at påvirke andre til det samme, slår den unge mor fast.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’- stjerne opdager lidelse: Nu tager hun drastisk valg

Tag ansvar!

Luna er ikke i tvivl om, hvad hun synes, de store influencere skal gøre anderledes:
– Hvis man er influencer, så synes jeg virkelig, man skal tage et ansvar for det, man reklamerer for. Og plastikoperationer er måske lidt i den ekstreme ende, slår Luna fast.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-deltager: Jeg har lyst til at brække mig over ham
LÆS OGSÅ: Fie Laursen afslører: Så seriøst er mit nye forhold