Thomas Rathsack.

Thomas Rathsack: Vi behandler ikke dyrene anstændigt

"Korpset"-instruktøren i hård kritik af det danske industrilandbrug.

Som instruktør i 'Korpset' er Thomas Rathsack kendt som en hård mand, der driver deltagerne til deres yderste, men når det gælder hjælpeløse dyr bliver den tidligere jægersoldat blød som smør.

LÆS OGSÅ: Afslører vildt vægttab efter 'Vild med dans'

Nu stiller han sig sammen med Mathilde Norholt, Jesper Skibby, Maria Erwolter og Simone Lykke forrest i den velgørende organisation World Animal Protections kamp for at sikre danske landbrugs- og produktionsdyr bedre forhold.

LÆS OGSÅ: Amalies mor: Det er forfærdeligt

Artiklen fortsætter under videoen...

- De mennesker, der medvirker på tv, gør det frivilligt, og har selv et valg. En fikseret so har intet valg. Så jeg er glad for at være med til at fremme en god sag, og gøre opmærksom på dyrenes situation, siger Thomas Rathsack i forbindelse med World Animal Protections relancering af kampagnen Stop Landmisbruget.

LÆS OGSÅ: Jørgen Skouboe trækker stikket: Alderen tynger

I en underskriftsindsamlingen forlanger de en ny retning for de mange millioner turbokyllinger, fikserede grise og indespærrede køer og kalve i de danske stalde.

Det støtter Rathsack op om. Han mener, det danske industrilandbrug "er kammet over".

Thomas Rathsack med hunden Theo.

- Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal. Jeg har sådan set ikke noget problem med, at vi slår dyr ihjel og spiser dem, men vi bliver nødt til at sikre os, at de har haft et godt liv. Det gælder også de forhold, som dyrene bliver slagtet under. Landbruget er blevet så hyper effektiviseret, at vi bliver nødt til at slå bremsen i.

LÆS OGSÅ: Caroline fandt sin mor i 'Sporløs': Sådan går det dem i dag

Måske har det nogle omkostninger, men...

Han ved også, det kan have konsekvenser at tage ordet i sådan en sag, men den er for vigtig til at tie stille.

- Måske har det nogle omkostninger for mig at sige det, og måske er det dårligt for business, men det betaler jeg gerne for at medvirke i en god sags tjeneste, siger Thomas Rathsack, der tidligere har fortalt HER&NU om sit arbejde for at sikre herreløse hunde et nyt hjem.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-par afslører stor nyhed

- Min hund igennem 16 år fandt jeg på gaden i Afghanistan, og jeg har også været med til at smugle andre hunde hjem fra Afghanistan og Irak og enkelte tre-benede fra Egypten, så de kunne få et bedre liv. Så det er ikke nyt, at jeg bekymrer mig om dyr. Jeg har støttet dyreorganisationer i de sidste mange år. Særligt hunde har jeg et blødt punkt for. Med dyr er der ikke nogen skjulte dagsordener, og deres loyalitet er ubetinget, og når jeg oplever, hvordan verden ser ud, og hvordan mennesker behandler hinanden, er det skruen uden ende. Så jeg har faktisk en langt større skepsis over for mine artsfæller end jeg har over for dyrene, slår Thomas Rathsack fast.