Aspirant nr. 8, Elias, i 'Korpset'.

‘Korpset’-aspirant deler rørende historie: Blev født som pige

Elias Mølbæk deler i TV 2-programmet en meget personlig historie.

Den 24-årige aspirant nummer 8 fra Aalborg, Elias Mølbæk, deler i dagens afsnit af 'Korpset' en meget rørende historie. Elias har nemlig ikke altid heddet Elias.   

LÆS OGSÅ: Royal Run er tilbage med ny værtsby

 Artiklen fortsætter under videoen af Kasper Kirkegaard, der også har medvirket i 'Korpset'. 

- I 5. og 6. klasse oplevede jeg, at når vi dyrkede sport og skulle ind i omklædningsrummene, blev piger og drenge opdelt. På det tidspunkt i mit liv var jeg selv en pige, og jeg havde en fornemmelse af, jeg ikke hørte til ved pigerne, fortæller Elias. 

Inden oplevelsen husker Elias tilbage på en god barndom med mange venner, men perioden som teenager blev svær. 

- Det var overvældende som teenager at finde ud af, at jeg var transkønnet. Jeg kan huske, jeg havde en følelse af, jeg ikke havde lyst til at lære nye mennesker at kende, mens jeg var på det der mellemstadie. Jeg ville så gerne være Elias, og jeg ville gerne, at folk kun kendte mig som Elias. 

Ifølge Elias var det en periode med frygt.

- Der var enormt mange ting, jeg ikke vidste, og hvor det var nødvendigt for mig at ændre mit mindset, for ellers kunne jeg ikke blive den mand, jeg havde lyst til at være, forklarer Elias. 

LÆS OGSÅ: Louise Wolffs chok til bryllup: Han faldt om

Men allerede i gymnasiet var Elias landet et bedre sted i livet. 

- I 2.G var jeg landet som Elias, og alle i min omgangskreds vidste ikke, jeg har haft et andet køn. Jeg havde lyst til at lyve om min fortid. På det tidspunkt var jeg ikke stærk nok til at eje min historie eller klar til at vise den sårbarhed, det også var, forklarer Elias og tilføjer:

- I dag har jeg det godt og tænker ikke over, jeg har haft et andet køn. Jeg lever det liv, jeg gerne vil leve, og jeg føler mig ikke anderledes end alle andre mænd på min alder. 

LÆS OGSÅ: Mette Sommer om fødslen: Ikke lige det, jeg havde håbet på

Aspirant nr. 8, Elias, i 'Korpset'.