Ulla forlader semifinalen i ‘MasterChef Jul’: Min mand havde brug for mig

Ulla forlader i aften ‘MasterChef’ jul lige inden optagelserne til semifinalen, da hendes mand har udviklet en depression og har brug for hende. Se med i aften, hvem der bliver Ullas afløser.

Af Rikke Lynge - 30. november 2020 kl. 15:25

Ulla Lynge Bergholdt deltager i ‘MasterChef’ 2019 gik i sidste uge videre til semifinalen i ‘MasterChef Jul’, men et opkald fra manden om morgenen den sidste dag med optagelser inden semifinalen fik Ulla til at trække sig fra programmet.

– Jeg taler med ham i telefonen og kan mærke, at jeg har gang i en helt forkert prioritering, og jeg bliver nødt til at være der, hvor det er vigtigst at være, fortæller Ulla til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Thomas Castberg om ‘MasterChef Jul’: Der er en gensynsglæde

Ullas mand Jesper udviklede i starten af sommeren en depression, som Ulla ikke havde forudset, da hun i februar sagde ja til at medvirke i ‘MasterChef Jul’. Selvom Ullas mand ikke ønskede, at hun stoppede på grund af ham, var det for Ulla det eneste rigtige at gøre.

– Folk med en depression har svært ved at komme op og komme i gang, svært ved at finde mening og overskud, og når man så også har en corona-ramt virksomhed, så er det vigtigt, at man møder ind hver morgen fuld af smil og overblik. Så jeg blev nødt til at være der, fortæller Ulla, der både ønskede at være der for sin mand og deres fælles forretning ‘Livø feriecenter’.

LÆS OGSÅ: Jakob Mielcke mistede sin far i år: Julen er vigtigere end nogensinde

Ulla i ‘MasterChef Jul’ (Foto: TV3/Viaplay)

Fortryder ikke sin deltagelse

Ulla er glad for, at hun sagde ja til at medvirke i ‘MasterChef Jul’, som har givet hende en god oplevelse, men hun er også glad for, at hun stoppede, mens legen var god, da flere dage med optagelser ikke havde fungeret.

– Fordi jeg bor så langt væk fra København, så er jeg nødt til at lande dagen i forvejen inden en optagelse, og så var jeg væk fire dage. Og det duede slet ikke, det kunne jeg mærke. Jeg gik videre til semifinalen, og hvis jeg skulle være væk fire dage igen, det ville ikke gå. Jeg ville have fortrudt, hvis jeg ikke havde meldt fra, fortæller Ulla og fortsætter:

– Jeg er glad for den beslutning, jeg tog, selvom det gør av, når man ser programmerne nu og tænker ”ej”, men jeg står ved min beslutning. Det er vigtigt at få styr på prioriteringerne, siger Ulla, der er dybt taknemlig for, at hun fik lov til at være med i ’MasterChef’ igen.

LÆS OGSÅ: Thomas Castberg har efter flere år fundet juleglæden frem igen

Ulla er sammen med sin mand Jesper blevet enige om at fortælle den sande historie for hendes exit, da de håber på at kunne hjælpe andre i lignende historier.

– Vi siger det, som det er, og det er vigtigt, at man tør sige ”jeg gik sgu ned med flaget”, fortæller Ulla.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Det mener jeg om, at Amalies datter også skal hedde Hannah

Sådan går det med Jesper i dag

Ulla trak sig fra tv-optagelserne til ‘MasterChef Jul’ i juni for at komme hjem til sin mand, der var ramt af en depression, men i dag er Jesper allerede i bedring.

– Han er stærkt på vej og har flest gode dage end dårlige. Der er lukket ned for sæsonen nu, så det betyder, at han kan få en masse tid til at pleje sig selv. Han er begyndt at grine højt igen og være gamle Jesper, så det er dejligt, smiler Ulla.

LÆS OGSÅ: Lagde du mærke til det? Nye corona-tiltag i ‘MasterChef jul’

Se, hvem der bliver Ullas afløser i semifinalen af ‘MasterChef Jul’ i aften kl. 20.00 på TV3 eller Viaplay.