Jakob Mielcke mistede sin far i år: Julen er vigtigere end nogensinde

‘Masterchef’-dommeren håber ikke, at corona sætter en stopper for familieplanerne.

Af Rikke Lynge - 21. november 2020 kl. 10:54

Jakob Mielcke, 43, er lige nu aktuel som dommer i ‘Masterchef Jul’ på TV3. Selv elsker han jul, og han kommer også ud af en familie med en meget stærk juletradition.

– I min familie har vi på mange måder en stærkere juletradition end mange af mine venner og bekendte. Ofte er vi sammen i rigtig mange dage, hvor de fleste andre havde givet op og skyndt sig hjem. Det er helt fantastisk hyggeligt og skidesjovt på alle måder, men også dramatisk, for i en familie som min, hvor vi er fire børn, og alle har fået børn, der er der rigtig mange mennesker, som skal være sammen. Vi kan ikke rigtig være i mit barndomshjem længere, fordi vi simpelthen er for mange, så vi har fundet et sted helt ude ved Vesterhavet, som vi lejer, hvor der er god plads til os alle sammen, fortæller Jakob Mielcke.

LÆS OGSÅ: Så glade er de: Ulf Pilgaard viser kæresten frem

Når familien Mielcke samles til jul, så mødes de typisk 22. december og slutter først 27. december, og det er også planen i år, og de håber, at Mette Frederiksen ikke sætter en stopper for familieplanerne, for samværet i år er vigtigere end hidtil.

– Vi mistede vores far i marts, så på mange måder er det en vigtigere jul end måske nogensinde, hvor alle trænger til at se hinanden og holde fast i nogle juletraditioner. Det er klart, at hvis det bliver sat på spidsen i forhold til denne underlige sygdomstilværelse, vi lever i, vil det både være helt vildt ærgerligt og tragisk. Det ved jeg ikke, hvordan vi skulle komme igennem, fortæller Jakob Mielcke, der mistede sin far til kræft. Han blev kun 68.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Derfor brød Lena sammen

Må undvære brunkager

Med tabet af faderen går flere juletraditioner også tabt.

– Jeg har altid lavet maden til vores julesammenkomster, men er der én ting, jeg ikke kan gøre min far efter, så er det hans brunkager. Han lavede nogle fuldstændig fænomenale brunkager, og det tager jeg ikke kampen op med, for jeg tror ikke, det kan lykkes, så vi kommer nok til at undvære brunkagerne i år.

Foruden brunkager er der også en anden vigtig tradition, som familien må undvære.

LÆS OGSÅ: Coronaramte Kandis: Som en spand koldt vand

– Den 22. er dagen, hvor vi mødes, og der bliver i år endnu et savn, for der plejede min far at lave gyros, som er en græsk ret, og det har været et fast indslag, fortæller Mielcke, som derudover står for al julemaden, der på traditionel vis indebærer flæskesteg og and.

– Flæskestegen laver jeg på samme måde hvert år, men med ænderne har jeg tit skiftet, så vi nogle gange har danske frilandsænder, og andre gange små franske landænder. Og den 25. har vi en masse rester, og der har min søster i mange år lavet vietnamesiske forårsruller, hvor vi bruger resterne og får en masse grøntsager og salater.

Julen er den tid på året, hvor familien Mielcke ses mest, og så vidt Jakob Mielcke kan huske, så har der kun været et år, hvor det ikke har ladet sig gøre at samle alle, fordi Jakob boede i Schweiz. Nu håber han på, at 2020 ikke bliver anden gang, storfamilien ikke kan holde jul sammen.

LÆS OGSÅ: Bendtner og Philine uenige: Hvem er den største blærerøv?

LÆS OGSÅ: Sara Blædel midt i succesen: Jeg har fundet ro

 

Læs mere om