Tv-dommers vilde vægttab: Sådan gjorde jeg

Boligeksperten i ‘Nybyggerne’ Mette Helena Rasmussen har altid haft et svært forhold til sin vægt, men hendes mål er, at hun denne gang skal holde vægten.

Af Katrina Rosendal - 17. maj 2020 kl. 19:58

Indretningsekspert og tv-dommer Mette Helena Rasmussen, 38, er blevet mindre siden midten af marts. Med kostplan og motion har hun smidt seks kilo, o hun håber på at tabe sig seks-otte kilo mere.
Mette Helena har prøvet det før. I 2003 vejede hun således 86 kilo, men fik i 2004 vægten helt ned på 59 kilo fordelt på hendes 162 cm høje krop.
– Min vægt har svinget mange gange siden 2004. Jeg har været gennem graviditeter, fødseler, kærestesorger, stress og livskriser. Nogle glemmer at spise, når de er pressede. Jeg spiser ekstra, fortæller ‘Nybygger’-dommeren på www.retrovilla.dk.
LÆS OGSÅ: Luksus fra luften: Se danske tv-stjerners vilde hjem
Indretningseksperten sigter mod at kunne passe en flot, gul spadseredragt, der nu hænger på hendes skabslåge og minder hende om, hvad hun dagligt kæmper for.
– Målet er at nå ned på min idealvægt én gang for alle – og holde den. Alle kan tabe sig. Jeg synes, den sande kunst er at holde vægten, slår hun fast.
LÆS OGSÅ: Mettes store forskrækkelse: Hastede på hospitalet

Barndommen har sat sine spor

Mette Helena lægger ikke skjul på, at hun altid har haft et svært forhold til sin vægt. Også da hun var ganske ung.
– Som barn blev jeg kaldt Store Mette i bofællesskabet. Jeg var i hvert fald den store pige i min klasse. Og jeg følte mig for tyk. Da jeg kom på efterskole, var mit øgenavn Brutalis, indes Mette Helena.
LÆS OGSÅ: Populært TV 2-program caster lige nu til sæson 2
Siden marts har hun nu fået professionel hjælp fra en personlig træner og vægttabs-coach, der hver tirsdag ringer og tjekker, hvordan det står til med kostplan og træningsprogram.
– Jeg kan tydeligt se og mærke på min krop, at jeg har tabt mig, lyder det fra Mette Helena, der har besluttet si for at fortsætte sin livstilsændring, også når hun har nået sit mål.
LÆS OGSÅ: Geggo sætter ord på sin abort: Jeg fik voldsomme smerter