SE VIDEOERNE: Kronprinsesse Mary møder landsmænd på Lolland

MAry drog sydpå for at åbne en international skole, og her mødte hun mange ligesindede.

Af Helle Bill Madsen - 5. september 2021 kl. 11:55

Det var et stort ønske for Lolland International School i Maribo, at det netop var kronprinsesse Mary, som kom og indviede skolen. Kronprinsessen ved, hvordan det er at komme til Danmark som engelsktalende udlænding, skulle skabe sig et liv og lære at tale dansk.

Hun kunne dermed sige et hjemligt ”g’day mate” til Dominic Maher. Han er skoleleder på Lolland International School, og er ligesom Mary fra Australien. Dominic kom til Danmark i 2012, er dansk gift og har tre børn, der vokser op i en tosproget familie.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

Artiklen fortsætter under videoen fra Marys besøg.

Byggeriet af den faste forbindelse til Tyskland over Femern Bælt betyder, at mange internationale arbejdere slår sig ned på Lolland med deres familier. For at familierne skal kunne blive boende på Lolland, har Lolland Kommune oprettet Lolland International School.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Det er Danmarks første internationale folkeskole og bliver en institution med et internationalt miljø for elever med forskellige baggrunde, kulturer, nationaliteter og sprog.

Artiklen fortsætter under videoen fra Marys besøg.

Lige nu går der 55 børn på skolen, som har plads til 110 elever. Eleverne taler i alt 19 forskellige sprog, og der undervises både på engelsk og dansk. Lokale børn, som har lyst til en international uddannelse, kan også gå på skolen.

– Det er nogle skønne børn, og de er meget begejstret for deres nye skole. De glæder sig meget til at komme godt i gang med alt det, der ligger foran dem. Det var et dejligt besøg, sagde kronprinsesse Mary efter rundturen på skolen, inden hun igen fandt sit australske frem og ønskede sin landsmand Dominic Maher tillykke med den flotte start og alt det bedste for den nyåbnede skole.

LÆS OGSÅ: Nynne anklager Robert Hansen for vold: Her er hans svar

Se mere video fra Marys besøg på Lolland herunder: