Pia Kjærsgaard og manden kyssede på 50 års kærlighed

Politikerens guldbryllupsritual i kirken blev præcis, som hun havde ønsket det.

Af Helle Bill Madsen - 3. juni 2017 kl. 19:31

Det startede med solskin og morgensang om morgenen i hjemmet i Gentofte, og solen skinnede stadig fra en skyfri himmel, da Folketingets formand Pia Kjærsgaard sidst på eftermiddagen kom ud af Hellerup Kirke sammen med sin mand gennem 50 år, Henrik Thorup, og forseglede kærligheden med et kys.
Parret havde valgt på deres guldbryllupsdag at få deres kærlighed velsignet i Hellerup Kirke, hvor de blev viet for 50 år siden, af parrets gode veninde præsten Kathrine Lilleør.
Det var en dramatisk indgang til Bachs Fugue på orglet, da Henrik førte Pia op ad kirkegulvet i en smuk guldkreation af Lasse Spangenberg, og med en fin brudebuket magen til den for 50 år siden med margueritter.
LÆS OGSÅ: Rørt Pia Kjærsgaard på sin store dag: ‘Jeg kommer til at græde’
Kathrine Lilleør talte varmt og levende om Pia og Henrik, og familie og venner sang bl.a. salmen ‘Du som tændt millioner af stjerner’. Da sangeren Jens Lund sang den smukke ‘Jeg elsker dig’ af Grieg, måtte både Henrik og Pia have lommetørklæderne frem.
Efter velsignelsen i kirken var det en tydeligt rørt Pia Kjærsgaard, der kom ud med sin guldgom.
– Jeg duer altså ikke til det følelsesladede, jeg tuder så meget. Men det var meget smukt, og lige som vi havde ønsket os. Og jeg havde gemt et lommetørklæde i kjolen, for jeg vidste, at jeg ville få brug for det. Kathrine taler så levende om både biblen og os, hun gør det så vedkommende, sagde Pia Kjærsgaard, der som det sig hør og bør forseglede kærligheden til gemalen med et kys.

(Foto: James Thisted)


LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard afslører: Jeg skal giftes – igen
– Og så er det så vigtigt for os at dele denne dage med børn, svigerbørn og børnebørn. Det er jo mange år at kigge tilbage på. Det har været en vidunderlig dag indtil videre, og nu skal vi feste, lød det fra DF-politikeren.
Guldbryllupsfesten bliver holdt i private rammer i Peter Liebsts Hus i Dyrehaven.

Blandt gæsterne til guldbryllupsvelsignelsen og festen i Dyrehaven var Kristian Thulesen Dahl og hans hustru Berit Holmgaard Olesen (tv) sammen Peter Skaarup og hans hustru Therese Skaarup. (Foto: James Thisted)


LÆS OGSÅ: Kirsten Olesen om at miste sin mand: Sorgen er en del af mig
LÆS OGSÅ: Galleri: Carolines romantiske dag i Paris
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.