Rasmus: Jeg gør det for min mor

Rasmus Billing Birnbaum, der er kendt fra realityprogrammet Singleliv, arrangerer for andet år i træk motionsløbet Løb for Kræft.

Af Tanja Vinther Larsen - 30. juni 2012 kl. 19:02

Sidste år mistede Rasmus sin mor til kræft. Men inden hun gik bort, nåede Rasmus at love sin mor, at han ville holde et velgørenhedsarrangement til fordel for hende. Efter sin mors ønske går pengene ubeskåret til de kræftramte børn på Aalborg Sygehus. Sidste år indbragte løbet 61.302 kroner.
– Det var et løfte, jeg havde givet til min mor. Derfor betyder det utroligt meget for mig, at løbet sidste år blev en succes. Derfor har jeg også besluttet mig for at gøre løbet til en tradition – til ære for min mor, siger Rasmus Birnbaum til Realityportalen.dk
Reality med hjertet på det rette sted
Ved sidste års løb deltog Malene Hasselblad, Mie Moltke og Ibi Støvring som protektorer for løbet. I år har alle deltagerne mulighed for at løbe med realitydeltagere fra diverse programmer. Frederik Lilja og Michael Lange fra Paradise Hotel vil blandt andet deltage i årets løb. Der vil blive lavet en reality-camp, hvor løbets deltagere kan få en sludder med de forskellige reality-stjerner.
– Jeg håber, at jeg kan få udvalgt flere reality-deltagere ved weekendens Reality Cup. Men det er vigtigt for mig, at det er de rette, som deltager ved mit løb. De skal have hjertet på det rette sted, siger Rasmus.
Den ellers dameglade Rasmus vil gerne feje det overfladiske reality-slør af sig, og viser sig fra sin seriøse side ved at arrangere dette løb.

Frederik Lilja og Michael Lange er med i løbet


– Jeg er mere end bare et reality-produkt af ”dumme-i-nakken”. Og det er der mange andre reality-deltager, der også er. Og det vil jeg også gerne være med at vise ved dette løb. Vi kan også have hjertet og sjælen på det rette sted, selvom vi har deltaget i realityshows, siger han.
Det skal være en festdag
Når årets løb bliver skudt i gang 22.september i Aalborg, bliver det en positiv happening fyldt med smil og glæde.
– Dagen skal ose af positiv karma. Vi skal have kastet kræftens sorte skygge væk og have en festdag. Jeg håber, at vi kan glemme alt det negative og have en god og sjov dag, siger Rasmus.
Efter løbet vil der ligeledes være en gratis koncert for alle, hvor blandt andet Toke Lars Bjarke, Blå Øjne, Bring det på og House of Dance vil stå på scenen.