Phillip Faber takker af

Efter 10 år i spidsen for DR Pigekoret takker chefdirigenten af.

Af Amalie Jensen - 9. november 2022 kl. 17:42

Phillip Faber stopper som chefdirigent i DR’s pigekor. Det skriver DR i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter under videoen…

Han tiltrådte stillingen tilbage i 2013.

 Når jeg siger farvel til DR Pigekoret i sommeren 2023, bliver det efter 10 vidunderlige år, som jeg aldrig glemmer. Koret og dets udvikling har fyldt meget i mit liv, og jeg selv har udviklet mig enormt på rejsen, fortæller Phillip Faber i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Forfatterne af ‘Sygeplejeskolen’: Tvunget til at brænde Fredenslund ned

Det bliver dog ikke sidste gang, vi får ham at se på skærmen.

– Nu begynder en ny æra for mig, hvor jeg skal være dirigent i nye sammenhænge – og vært på DR i nye sammenhænge, lyder det fra ham.

LÆS OGSÅ: Cutfather vinder international pris

De fleste husker dog nok Phillip Faber for at skabe fællesskab og sammenhold i en krisetid med fysiske afstande, da han stod for ‘Fællessang’ tilbage under coronanedlukningerne. Ud over det har han også været vært på flere forskellige tv-formater, blandt andet ’Den klassiske musikquiz’, ’Min sang til Danmark’ og ’Morgensang’

Phillip Faber fortsætter i jobbet som chefdirigent i DR Pigekoret frem til sommeren 2023, hvor DR regner med at have fundet hans afløser.

LÆS OGSÅ: Lene Beier afslører: Ny sæson på vej