Per Pallesen om aftenens 'Matador': Helt fantastisk

Manden bag tjener Boldt kommenterer ugens afsnit af den populære serie

Af Per Pallesen - 27. maj 2017 kl. 17:55

Denne uges afsnit, ”Skyggetanten”, er helt fantastisk. Det er afsnittet, hvor Maudes maleri på en auktion går for to kr. til Agnes og Boldt. For øvrigt én af de eneste gange, jeg var udenfor Jernbanerestauranten. Jeg ka´ ikke stå for Helle Virkners sødme – en utrolig dejlig skyggetante, som hun selv kalder sig.
Sjovt at tænke på Malene Schwartz og Helle Virkner faktisk fra begyndelsen var tiltænkt den andens rolle. Men kloge Erik Balling gjorde det kunstgreb, at bytte om på de to damer. Det var så rigtigt set. Da rollerne i Matador skulle besættes, var det mesteren Balling, der trådte i karakter. Naturligvis skulle ‘Tordenskjolds soldater’, som han havde arbejdet sammen med gennem mange film, medvirke, men vi var også en hel del unge skuespillere, der fik chancen.
LÆS OGSÅ: Pallesen tvunget til at kæderyge
Det mest overraskende var vel nok at engagere en forholdsvis ung, ikke særlig kendt skuespiller til hovedrollen – nemlig Jørgen Buckhøj som Mads Andersen Skjern. Men Erik Balling gik ikke altid efter navnet og kendtheden, men efter om han mente, skuespilleren kunne spille og fylde rollen ud. Det kunne Jørgen Buckhøj i den grad. En meget stor skuespil-præstation.

Per Pallesen (Foto: Bo Nymann)


Vi andre yngre skuespillere fik også chancen. Det kom til at betyde meget for os i årene fremover. Jeg bliver stadig kaldt Boldt af folk på gaden. Godt set af dem. For så tynd er jeg sgu ikke længere. Men jeg bliver af og til inviteret ud til fester og bliver bedt om at servere som Boldt gjorde det i Jernbanerestauranten. Men som regel takker jeg nej!
LÆS OGSÅ: Mere ‘Badehotellet’ på vej
Det er også i dette afsnit, at Mads´ bror, Kresten, dukker op i Korsbæk til glæde for familien og ikke mindst for Elisabeth.
LÆS OGSÅ: Jørgen Buckhøjs søn om sin far: Han var varm og sjov
LÆS OGSÅ: Ny biografi om ‘Matador’-moderen
 
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.