'Olsen Banden'-Kjelds enke: Jeg tænker på ham hver dag

Det er stadig hårdt for Kirsten Bundgaard, at hun har mistet sin elskede mand.

Af Lise Benzon - 13. januar 2018 kl. 13:55

Egon Olsen ville nok sige, at det er skide godt. I år er det nemlig 50 år siden, den første film om ‘Olsen Banden’ havde premiere i Danmark, og filmene er stadigvæk elsket af danskerne.

Derfor udstilles en lang række effekter derfra nu på Nordisk Film i Valby, og til åbningen af udstillingen i sidste uge kom en række inviterede gæster. Blandt andre Kirsten Bundgaard, som i næsten tyve år har måttet leve uden sin store kærlighed, Poul Bundgaard, der døde i juni 1998, 75 år gammel. Og enkefru Bundgaard savner ham stadigvæk:

– Jeg tænker på ham hver evig eneste dag, og jeg har billeder af ham. Så han er hos mig altid, sagde Kirsten Bundgaard, som mistede sin mand midt under indspilningerne til efternøler-filmen ‘Olsen Bandens sidste stik’.

LÆS OGSÅ: 82-årige Morten Grunwald: Jeg tager én dag ad gangen

LÆS OGSÅ: Lise Nørgaard om omstridt ‘Matador’-scene: Den findes IKKE!
En kærlig mand

Mens de fleste danskere tænker på Poul Bundgaard som den sjove Kjeld fra filmene, er det ikke den side, der fylder mest for Kirsten Bundgaard:

– Jeg husker ham som den kærlige mand, han var, for han var da ikke altid sjov derhjemme. Men vi hyggede os, og jeg elsker ham stadigvæk. Familien var det vigtigste for Poul, fortalte hun med et varmt smil, før turen gik ind igennem udstillingen.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast: Burhan G og Sarah Zobel er gået fra hinanden

‘Olsen Banden’-filmene er Kirsten Bundgaard med årene kommet til at holde lige så meget af som så mange andre danskere:

– I begyndelsen gjorde det ondt at se filmene med Poul, men nu bliver jeg faktisk glad, når jeg ser ham. Det er jo også mere end 19 år siden, sagde hun.

Særudstillingen i Studie 4, hvor de fleste ‘Olsen Banden’-film blev optaget, åbnede den 6. januar og kan igennem hele 2018 opleves hver lørdag og søndag mellem klokken 10 og 17.

HOT NEWS: ‘Årgang 0’-Mathilde har fået ny kæreste
SE BILLEDERNE: Her er Linses søstre
 

Foto: Egmont Historiske Arkiv.


Poul Bundgaard og Kirsten Bundgaard mødtes efter, at hans første kone var død, og han var alene med to børn. Han giftede sig som 50-årige med sin fjorten år yngre kærlighed, som skænkede ham yderligere tre børn.