Merete efter ‘Vild med dans’: Voldsomt år

Merete Mærkedahls kalender har det seneste halve års tid været fyldt til renden.

Af Katrina Rosendal - 13. februar 2021 kl. 10:58

Netop nu er Merete Mærkedahl aktuel i ottende sæson af TV2’s populære serie ‘Badehotellet’, hvor hun spiller rollen som stuepigen Otilia. Men det er blot små to måneder siden, at hun sammen med Thomas Evers Poulsen, 43, kunne kalde sig vinder af ‘Vild med dans’.

– Det har været noget af et abrupt stop. Jeg har danset hver eneste dag i 3,5 måned, og så vinder vi pokalen, og så lukker alt ned. Vi har ikke mødtes siden, og vi har ikke været ude at optræde, som vinderne normalt er. Det har været absurd vemodigt, at det hele bare stoppede fra den ene dag til den anden. Jeg savner det helt vildt, fortæller den 39-årige skuespillerinde, der forsat holder kontakten med sin tidligere dansepartner vedlige over telefonen.

LÆS OGSÅ: Skal Mascha Vang have en søn?

Merete har fundet en ven for livet i dansepartneren Thomas Evers Poulsen, og det er ikke unormalt, at de to ringer sammen mere end en time ad gangen (Foto: Henrik R. Petersen)

Hun slår dog fast, at hun er yderst taknemmelig for, at hun trods corona-omstændighederne fik lov til både at gennemføre ‘Vild med dans’ og optagelserne til ‘Badehotellet’ i sensommeren. Og nu glæder hun sig over at have en masse tid sammen med kæresten Anna Windfeld og parrets to børn Esther, fem, og Anker, tre.

– Det har været et meget voldsomt år både psykisk og fysisk. Men fordi situationen er, som den er, har jeg nu til gengæld fået noget mere tid herhjemme, og det nyder jeg, forklarer Merete, der sammen med familien for nyligt er flyttet til et hus i naturskønne omgivelser nær Lejre.

Parret besluttede kort før, at corona-pandemien for alvor tog fart i marts sidste år, at Anna skulle gå hjemme og passe børnene. Men det blev selvsagt en noget anden oplevelse, end de havde drømt om.

LÆS OGSÅ: Natasja Crone og Rasmus Tantholdt sælger hus og lejlighed

Merete kender efter otte sæsoner sin rolle som Otilia ud og ind (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

Klar til kurophold

– Det første, jeg skal gøre, når landet åbner op igen, er at invitere Anne ud at spise eller på et kurophold. Det fortjener hun, og det er virkelig lang tid siden, at vi har været ude alene sammen, fortæller Merete og uddyber:

– Anne har virkelig trukket det tunge læs det sidste halve års tid, og det har været hårdt, fordi der har været corona-tilstande, hvor man jo ikke har kunnet lave noget. Alting har været lukket ned, og man har jo samtidig haft en angst for selv at få corona.

Skuespillerinden håber nu, ligesom resten af Danmark, på lysere tider, og så krydser hun fingre for, at hun i marts måned kan gå i gang med forberedelserne til Cirkusrevyen, hvor hun medvirker til sommer.

LÆS OGSÅ: Kia løfter sløret for sine diagnoser

LÆS OGSÅ: Åbner op om kræft: Lad os nu bare være ærlige

Læs mere om