Max ude af ‘Bagedysten’: Jeg fortryder ikke mit sats

Storfavoritten i ‘Den store bagedyst’ tog en chance, der kom til at koste ham dyrt.

Af Jan Körner - 14. november 2020 kl. 20:55

Han var en af de absolutte storfavoritter til at vinde ’Den store Bagedyst’, men højst overraskende var det Max Hoffmann-Dose, der måtte tjekke ud af teltet efter aftenens dyst, hvor han snublede over sit eget ambitionsniveau.

Det var ved den første opgave, hvor deltagerne skulle bage voulevanter, og her valgte Max at lave adskillige flere lag end de andre.

– Jeg har aldrig spist sådan en, og det var, hvad jeg kunne læse mig til. Jeg gik en anden vej og gav den en mere tarteletagtig fornemmelse, og det ville de ikke have, siger Max til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-par hver til sit: Det er virkelig ikke nice

Han havde øvet bagningen derhjemme, men i teltet endte det med en anden fremgangsmåde.

– Jeg bagte den dobbelt så lang tid, som jeg havde gjort derhjemme. Jeg tog den ud i sidste øjeblik, og så gik noget galt. Enten var det temperaturer i teltet, ovnen eller det var mig – eller en kombination, fortsætter han.

LÆS OGSÅ: Dansk tv-stjerne har fået corona

Han fortryder ikke, at han besluttede sig for at prøve med langt flere lag end konkurrenterne.

– Næ, for det var min opfattelse, at sådan skulle den være, men det syntes dommerne ikke. Det er ærgerligt, men det var det, jeg havde forberedt, fortæller Max, der selvfølgelig er ked af, at han skulle forlade dysten og de andre medvirkende.

– Man føler jo, at man er i gang med at bestige Mount Everest, og så skal man vende om, når man kun mangler et par meter. Så det er da surt.

LÆS OGSÅ: UH! Er dette Jesper Buchs nye kæreste?

Corona påvirker ‘Den store bagedyst’

Han ser dog visse fordele ved at forlade konkurrencen før semifinale og finale. På grund af coronakrisen var optagedagene til Bagedysten intensive og kompakte, hvilket specielt slog igennem ved de sidste programmer.

– Semifinalen og finalen havde de kun tre dage til at forberede sig til. Og jeg ville da have været bekymret for, om jeg kunne holde standarden. Jeg synes, jeg har vist, at jeg har niveauet. Men formatet er jo bare, at man lever fra program til program uanset hvor godt, man ellers har præsteret. Du har intet i banken.

LÆS OGSÅ: Anders & Torben har fået briller: Ser godt ud

Det var meningen, at alle deltagerne skulle have været hjemme for at se aftenens udsendelse hjemme hos Max i Nordsjælland, men det måtte aflyses.

– Jeg aflyste på grund af coronaen. Det passede ikke til denne tid. Jeg ville ellers have serveret voulevant for dem, siger han med et skælmsk smil.

LÆS OGSÅ: Lars ude af ‘Bagedysten’: Jeg er ikke enig med dommerne