Malene Schwartz i tårer: Matador-stjernerne siger farvel

De tidligere kolleger fra ‘Matador’ samledes for at tage afsked med Lily Weiding, som blev 96 år.

Af Nikolaj Vraa - 4. juli 2021 kl. 13:58

Med fuglesang og til tonerne af Mozart sagde familie og venner et flot farvel til Lily Weiding i Vedbæk Kirke. Efter to et halvt år uden sin elskede Morten Grunwald sov skuespilleren den 15. juni ind i sit hjem i Skodsborg i en alder af 96.

Døtrene Xenia, Julie og Tanja var knuste over tabet, men blev på den flotte sommerdag mødt i sorgen af deres mors nære venner og kolleger fra et langt, rigt liv på teater og film.

LÆS OGSÅ: ANKLAGET: Bendtner er ikke enig

Blandt andre sås Malene Schwartz, Susse Wold, Bent Mejding, Joen Bille og Per Pallesen, der alle spillede med i ‘Matador’ sammen med hendes mand, Morten Grunwald.

– Vi var jo genboer i 50 år på Frederiksberg. Vi har besøgt hende, da hun lå i sin sygeseng derhjemme. Morten var en af mine bedste venner. Hun var klar og kvik til det sidste. Vi snakkede i to timer og fik sagt “vi ses”, fortalte Per Pallesen inden bisættelsen.

I kirken var der kun plads til 40 gæster, fordi det var besluttet, at der skulle synges. Til gengæld var der stole og højtalere sat op udenfor til alle dem, der ikke kunne være indenfor.

LÆS OGSÅ: Utryg Mathilde Gøhler: Jeg vil have fuld sikkerhed

LÆS OGSÅ: Casper indrømmer: Det ville jeg aldrig gøre i Danmark

Læs mere om