Lykkelig Margrethe: Jeg er i den grad rørt

Dronning Margrethe var i strålende humør, da hun havde sat kursen mod det vestjyske.

Af Helle Bill Madsen - 11. september 2021 kl. 11:55

Hvis der er en, som iden grad elsker de traditionelle folkedragter, er det dronning Margrethe. Det var derfor en rigtig festdag for majestæten, da hun på den sidste dag af årets sommertogt besøgte den lille vadehavsø Fanø ud for Esbjerg.

Ankomsten til Fanø var dog lidt anderledes end de tidligere dage, hvor kongeskibet Dannebrog har anløbet havnen i besøgsbyen. På Fanø ankom majestæten i kronebil med den lokale færge, fordi Dannebrog stikker så dybt, at det ikke kunne lægge til øen.

LÆS OGSÅ: Philip og Simones søn døbt: Derfor skal han ikke hedde May

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan se Dronningen besøge Esbjerg.

En stor, flot modtagelse af masser af mennesker i Fanødragten gjorde dagen ekstra farverig i det flotte sensommersolskin.

– Jeg har altid vidst, at der var en stærk tradition her på Fanø, og jeg har glædet mig til at se dragterne. Og det er morsomt at se, at det bliver bevaret så fint. At folk går så meget op i at bevare Fanødragten. Det er virkeligt morsomt, sagde en begejstret dronning Margrethe, 81, da hun mødte pressen på Fanø.

LÆS OGSÅ: Sådan deler Remee og Mathilde datteren

En anden stærk dansk folketradition, som i den grad bliver dyrket på Fanø, er folkedansen, og foran Fanø Museum blev dagens æresgæst mødt med en flot opvisning i dans og folkemusik.

– Det er dejligt at se, at der stadig er så mange, der holder ved det og tilsyneladende med stor entusiasme, fortalte dronningen.

De tre dages sommertogt, som blev udskudt et år grundet corona, sluttede på Fanø, og dronningen var tydeligt vis meget glad for at have været rundt i Danmark.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

– Det er virkeligt noget, man er glad for. Det er dejligt at kunne komme ud igen og komme de steder, man har glædet sig til at se. Og se mange mennesker igen. Vi glæder os alle sammen over, at vi kan være sammen. Det har været nogle dejlige dage, og jeg er i den grad rørt over, at folk er kommet ud for at hilse og vinke. Det har været rigtigt festligt.

Herunder kan man se TV-Glad anmelde Droningens besøg i Esbjerg.