‘Luksusfælden’-deltager afslører: Økonomien var ikke mit største problem

Martin har en større forståelse for, hvad det vil sige at have været i krig, end de fleste andre har. Han har nemlig selv oplevet det, og siden da har livet været svært. 

Af Linnea Thorseth - 26. april 2022 kl. 20:55

I sæsonafslutningen på ‘Luksusfælden’ kunne man her til aften opleve Martin fra Rønne få hjælp. Han er taknemmelig, da eksperterne efterlader ham som en gældfri mand. For ikke nok med at han stadig er indehaver af hus og shelter, modtager han også 10.000 kroner, som han vælger at donere til organisationen Veterankortet.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Louise fortæller om at være ekspert i ‘Luksusfælden’.

LÆS OGSÅ: Reality-deltager dropper program: Jeg er gravid

‘Luksusfælden’-deltageren var selv udsendt til Kroatien tilbage i starten af 90’erne. Dengang blev hjemsendte soldater ikke grebet af systemet på samme måde, som de gør i dag.

– Da jeg kom hjem fra Kroatien, var der ikke noget, som hed deep-briefing eller anden form for opfølgning, fortæller Martin til Her&Nu og Realityportalen.

Han fortsætter:

– Forsvaret har ikke været klar over, hvilke problemer vi rendte ind i, og det har været op ad bakke at få hjælp. Der er flere veteraner, der har taget livet af sig selv efter, de er kommet hjem dernede fra, end der er døde under udsendelsen. Én veteran død er selvfølgelig én for meget, men at det skulle nå sådan et omfang, det er dybt tragisk, fortæller Martin.

LÆS OGSÅ: Bro afslører utroskab: Jeg var ikke mand nok 

Han fik altså ikke den nødvendige hjælp, og det har sat dybe spor i ham.

– Mit største problem er ikke økonomien, men det er PTSD, angsten og ensomheden, men i og med at jeg har fået overblik over økonomidelen, håber jeg, at jeg kan fokusere mere på min angst, som jeg hele tiden har set som det største problem, fortæller Martin, som selv får hjælp gennem at snakke med andre veteraner, som har kunnet sætte sig i samme sted som ham.

LÆS OGSÅ: UHH: Sådan er Janni og Karsten med i ny dansk biograffilm