Lars Bom glæder sig til ny rolle: Verdens bedste morfar

Det skræmmer ikke skuespilleren at fylde 60 år. Han har nemlig med årene lært at prioritere, og lige fokuserer han på at skulle være morfar.

Af Helle Bill Madsen - 11. april 2021 kl. 13:58

Lars Bom er hele tiden i bevægelse. Han løber, cykler, fisker, sejler eller skriver musik, indlæser lydbøger og holder både sit hoved og sin krop ung.

Den 8. april kunne skuespilleren fejre 60-års fødselsdag med sin familie omkring sig, og der er en rolle, som strisseren Christian Torp fra Samsø, Johnny Olsen fra ‘Rejseholdet’, Helmer Klausen fra ‘Sommerdahl’ og Bamse ser frem til mere end noget andet.

– Jeg skal være morfar, det er den ene af mine tvillinger, Louise, der skal være mor. Hun har termin på sin fødselsdag 16. maj. Min ambition er at blive verdens bedste morfar for mit barnebarn. Og jeg vil have det skrevet på mit cv ‘Verdens bedste morfar’, siger Lars Bom og griner.

LÆS OGSÅ: UHH: Christopher afslører ny scoring

Lars på ferie med døtrene, f.v. Ida, 29, Astrid, 24, og Louise, 29. Det er Louise, der til maj gør Lars til morfar (Foto: Privat)

– Jeg har taget langt tilløb til idéen om at blive bedstefar, fordi man skal forbi det med at blive gammel. Men jeg har jo fire søskende, og det er kun min lillesøster, som ikke har børnebørn endnu. Min tvillingebror og min storebror og storesøster har masser af børnebørn. Vi er en stor familie, fortæller Lars Bom, som har et helt afslappet forhold til sin alder.

– At blive morfar understreger jo den af livet, som handler om det nære. At være noget for sine nærmeste. Jeg tror på, at ens liv i sidste ende vil være defineret af de handlinger, du foretager dig.

LÆS OGSÅ: Afslører familieforøgelse

Godt forhold til eks’en

Lars og kæresten, klassisk bassist Eva Malling, som har teaterfællesskabet Scensucht sammen, har boet i et vidunderligt hus direkte ned til Issefjorden i fem år. Lars blev skilt i 2013, men heldigvis har hele familien et godt forhold til hinanden, og det er ret vigtigt nu, hvor den første af Lars’ og ekskonen Birgits tre døtre selv skal være forælder.

– Jeg er heldigvis i en familie, som prioriterer det sociale enormt højt. Både min nuværende kæreste familie, og min ekskone familie, og vi ser hinanden alle sammen. Birgit og hendes kæreste har været på besøg her hos Eva og mig, så vi har det godt sammen. Det betyder simpelthen så meget. Jeg har ikke skændtes med min ekskone en eneste gang, siden vi blev skilt. Selvfølgelig har der været en masse følelser i spil, for skilsmisse er jo noget af det værste. Men vi er et godt sted i dag.

LÆS OGSÅ: Linse afslører: Derfor oplever jeg ikke hate

– Jeg elsker at bo så tæt på vandet, og udover at fiske, sejler vi ture i motorbåden og ror i kajak. Næste projekt er at harpunpiske (Foto: Michael Stub)

Prioriterer sin tid

Tallet 60 på fødselsdagskortene skræmmer ikke Lars bom.

– Det føles ikke anderledes. Jeg er jo stadig mig selv. Og jeg kan bedre relatere til 60 som mit kondital end til min alder. Det er selvfølgelig alarmerende på den måde, at man stille og roligt nærmer sig den hylde, hvor man tager fra, som min far sagde, siger Lars, der heller ikke har angst for at tale om døden.

– Vi har så kort et liv, så vi er meget optaget af, hvordan vi lever livet, og det er jeg også. Jo ældre du bliver, jo vigtigere er det, hvad du fylder din tid ud med. Jeg begynder virkelig at prioritere nu. Og en af prioriteterne bliver at blive verdens bedste morfar.

LÆS OGSÅ: Går til psykolog efter ‘Luksusfælden’

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Jannis barnebarn endelig døbt

Læs mere om