Vidste du det om håndboldherrerne?

Skjulte talenter, sygdomme og uforløste drømme - der er meget mere end boldtække ved de danske drenge.

OL-guldet er en realitet, og vi kender efterhånden alt til de danske guldherreres kvaliteter på håndboldbanen, men hvor meget kender I til dem helt privat? Vi har samlet en håndfuld fakta om nogle af de store spillere.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Bolette og Jaffer er blevet forældre

Mikkel Hansen

Mikkel Hansen, 35, kan prale af intet mindre end tre kåringer til verdens bedste håndboldspiller. Han er søn af den tidligere landsholdsspiller i håndbold, Flemming Hansen. Da Mikkel i 2017 var på Roskilde Festival, mødte han Stephanie Gundelach – de er nu gift og har sammen to børn.

LÆS OGSÅ: Her er håndboldherrernes koner og kærester

Hans Lindberg

Hans Lindberg går ofte under det adelige kælenavn 'Hans Majestæt', som han har fået på grund af sin flotte karriere. Den træfsikre fløjspiller debuterede på landsholdet i 2003, og selvom han er fyldt 43, er han stadig i topform, hvilket de færreste sportsfolk kan prale af.

Mathias Gidsel

25-årige Mathias Gidsel er et af de nyere skud på stammen, men han tog håndboldverdenen med storm, da han debuterede på landsholdet i 2020. Gidsel bor til dagligt i Berlin sammen med kæresten Katrine, som han gik på efterskole med. Når han ikke træner, kan han godt lide at spille PlayStation derhjemme eller spille golf med sine holdkammerater.

LÆS OGSÅ: Michael Mørkøv overrasker: Cyklende handyman

Niklas Landin og Magnus Landin

Niklas Landin blev som spæd ramt af sygdommen meningitis – det gjorde, at han blev døv på sit venstre øre og fik skærpet sine andre sanser. 

LÆS OGSÅ: TV 2-par i mareridt under graviditet: 15 ulidelige dage

Magnus Landin

Niklas Landins lillebror, Magnus Landin, er også en del af guldholdet, men Magnus Landin drømte slet ikke om at blive håndboldspiller, han ville gerne have været noget indenfor politiet - kriminalefterforsker eller lignende, har han tidligere fortalt.

Simon Pytlick

Simon Pytlick er søn af tidligere landstræner for kvindelandsholdet Jan Pytlick og Berit Bogetoft, der spillede på landsholdet i 90’erne. Men selvom der stod Bogetoft Pytlick på postkassen foran det sydfynske barndomshjem, så var det eneste, Simon blev tvunget til som barn, at lære at svømme. Håndbolden var hans eget valg.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Viktor Axelsen på Smukfest

Rasmus Lauge

Rasmus Lauge har altid gerne villet arbejde med anatomi og fysiologi, men da den usikre og indadvendte midtjyde blev student i 2010 og skulle vælge sit næste skridt i livet, valgte han at blive stående på håndboldbanen. Han er gift med Sabrina Jepsen, og parret har to børn på fem og tre år.

LÆS OGSÅ: Nyt tv-program: Fra ‘Vild med dans’ til ‘Vild med håndbold’