Stor aften for Artigeardit og Ida Laurberg til DMA

Her er alle vinderne af Danish Music Awards.

Torsdag aften blev dansk musiks mest eftertragtede statuetter uddelt. Det skete til Danish Music Awards i København. Her kunne både Artigeardit og Ida Laurberg gå på scenen hele to gange for at modtage salens hyldest.

LÆS OGSÅ: SE ALLE BILLEDERNE fra den vilde DMA-fest

Omgivelserne var rustikke og stemningen var varm, da værtsparret Hav & Kamal torsdag aften dirigerede de inviterede gæster gennem dansk musiks ældste og mest prestigefyldte prisfest. Artigeardit var nomineringet i hele fem kategorier, og rapperen fra Mørkhøj gik ikke tomhændet hjem. Artigeardit modtog nemlig både prisen i Årets Danske Album for det anmelderroste album ’Længe Leve’, lige som han blev hyldet som Årets Danske Livenavn.

LÆS OGSÅ: Pil afslører: Klar til Medina-samarbejde

Storhittende Ida Laurberg modtog ligeledes salens hyldest som prismodtager to gange i løbet af den festlige aften. Først i kategorien Årets Nye Danske Navn og siden hen i Årets Danske Hit for den aktuelle landeplage ’Jeg ka’ rigtig godt li’ dig’ – en pris hun naturligvis kom på scenen og modtog sammen med hittets anden hovedrolleindehaver Andreas Odbjerg.

LÆS OGSÅ: Bag kulissen: Det vidste du ikke om dette års 'Nybyggerne'

Christopher blev Årets Danske Solist

Sydkorea er blevet en magtfaktor på den globale musikscene. Det blev også markeret til Danish Music Awards. Her modtog Erika de Casier og Fine Glindvad prisen som Årets Danske Sangskriver for deres arbejde med den milliardstreamende sydkoreanske popgruppe NewJeans.

Christopher blev for første gang i karrieren kåret som ’Årets Danske Solist’ for sit modige valg om at tage sine musikalske evner med ind i ukendt territorium i filmprojektet ’A Beautiful Life’. Han tonede frem på storskærmen i salen med en dybfølt tak fra en udsolgt koncert i Hamborg.

LÆS OGSÅ: Alberte Winding afbrød ferien: Modtager stor hyldest

Prisen som Årets Nye Danske Livenavn gik til aarhusianske Zar Paulo. I de internationale kategorier løb Miley Cyrus med Årets Internationale Hit for ’Flowers’, mens fænomenet Taylor Swift vandt i kategorien Årets Internationale Album for ’Midnights’.

LÆS OGSÅ: Tobias Rahim misbrugt

En stående sal for Alberte

At dømme på salens stående applaus var det mere end velfortjent, at en berørt Alberte Winding modtog Danish Music Awards’ Ærespris 2023 af Kulturminister Jakob Engel-Schmidt. I begrundelsen for at den eftertragtede pris netop gik til Alberte, lød det:

LÆS OGSÅ: Petra Nagel afslører babynavn

- Alberte Windings skabertrang har på et utal af måder beriget os andre på tværs af årtier. Hun har lavet sange til hitlisterne, der i dag står som monumenter i dansk pop. Hun har begået et stærkt forfatterskab, som bringer hendes musikalitet og refleksioner ind i nye formater. Og som det mest prisværdige, har hun åbnet døren ind til musikkens vidunderlige verden for de vigtigste mennesker i vores samfund, børnene. Kære Alberte Winding. Danish Music Awards’ Ærespris 2023 går med største selvfølgelighed til dig.

LÆS OGSÅ: Janni Ree færdig: Det er sørgeligt

Foruden priser til nogle af de artister, som har markeret sig stærkest i dansk musik, kunne de særligt inviterede gæster nyde optrædener med Eee Gee, Ida Laurberg og hitrapperen Lamin.

Her er alle vinderne ved Danish Music Awards 2023

Årets Danske Album: Artigeardit – ’Længe Leve’ (Universal Music)

Årets Danske Gruppe: Ukendt Kunstner (Fortyfive / United Records)

Årets Danske Hit: Ida Laurberg & Andreas Odbjerg – ’Jeg Ka´ Rigtig Godt Li´ Dig’ (Capitol / Universal Music)

Årets Danske Livenavn: Artigeardit (Universal Music)

Årets Danske Sangskriver: Erika de Casier og Fine Glindvad for deres arbejde med NewJeans’ ’NewJeans 2nd EP Get Up’

Årets Danske Solist: Christopher (Parlophone / Warner Music)

Årets Nye Danske Livenavn: Zar Paulo (The Bank Music)

Årets Nye Danske Navn: Ida Laurberg (Capitol / Universal Music)

Årets Danske Producer: Martin René, Anton Westerlin og Alibi Rafeon for deres arbejde med D1MA’s album ’EV1GT&ALT1D’ (7ouma / Universal Music)

Danish Music Awards’ Ærespris: Alberte Winding

Årets Internationale Album: Taylor Swift – ‘Midnights’ (Universal Music)

Årets Internationale Hit: Miley Cyrus – ‘Flowers’ (Sony Music)