Håndbold Herrelandsholdets mediedag  Nikolaj Jacobsen
Håndbold Herrelandsholdets mediedag Nikolaj Jacobsen

Se Nikolaj Jacobsens kærlighed gennem 25 år

Den danske landstræner vægter sin familie meget højt.

Nikolaj Jacobsen har været landstræner siden 2017, og han har fået de danske håndboldherrer op på et helt nyt niveau. I sommer betød det, at han forlængede sin kontrakt til at gælde helt indtil 2030.

LÆS OGSÅ: Amalie fanget mellem mor og Mikkel: Ked af situationen

Landstræneren har været vidt omkring både som aktiv spiller og senere som træner, men når det kommer til kærligheden, så er han stabiliteten selv.

LÆS OGSÅ: Cengiz: Alba skal til OL i gymnastik

Nikolaj Jacobsens helt store kærlighed hedder Lenette Jacobsen, og hun arbejder som lægesekretær. De to kan i år fejre sølvbryllup, de blev nemlig gift tilbage i 1999, og Nikolaj Jacobsen har aldrig lagt skjul på, at Lenette spiller en kæmpe rolle for ham.

- Hun har altid været grundpillen i det hele og styret det herhjemme. Jeg havde ikke haft tre fantastiske børn og heller ikke den karriere, jeg har haft, uden Lenettes opbakning. Han har betydet alverden for, at jeg kunne få lov at jagte mine drømme, og hun har været med til at give børnene en god og tryg opvækst, lød det i et interview med Billed-Bladet sidste år.

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten i nyt program med Ingemann

Sammen har parret børnene Freja på 25, Sille på 22 og Linus på 15. Da det danske herrelandshold vandt VM for første gang i 2019, havde Nikolaj Jacobsen sønnen Linus med på podiet.

Familien bor på Thurø syd for Svendborg.

LÆS OGSÅ: Dét vidste du ikke om dronning Margrethe

Artiklen fortsætter efter billedet fra 2019, hvor hele familien var med til 'Året der gik'

'Året Der Gik 2019' -Freja Jacobsen, Nikolaj Jacobsen, Linus Jacobsen, Sille Jacobsen og Lenette Jacobsen
'Året Der Gik 2019' -Freja Jacobsen, Nikolaj Jacobsen, Linus Jacobsen, Sille Jacobsen og Lenette Jacobsen

Nikolaj Jacobsens egen håndboldkarriere sluttede i 2007, hvor han havde spillet i et par år imod lægernes råd. I 2002 fik han nemlig en alvorlig bruskskade, og lægerne sagde, at der var stor chance for, han ville få artrose (slidgigt), hvis han fortsatte med at spille håndbold.

LÆS OGSÅ: Fanget i brøler: Nu trækker kongehuset i land

Derfor lever han den dag i dag med slidgigt i knæ og fingre. Alligevel fortryder han ikke sin karriere som håndboldspiller, har han understreget over for Gigtforeningen, som han er ambassadør for.

LÆS OGSÅ: Svær periode for kronprinsesse Mary

Landstræneren har stadig rekorden for flest scorede mål med sine 15 mål i en landskamp på herrelandsholdet mod Grækenland i 1998. Han nåede i sine ti år på landsholdet at spille 148 kampe og score 584 mål.

'Året der gak' 2023 Lenette Jacobsen, Linus Jacobsen og Nikolaj Jacobsen
'Året der gak' 2023 Lenette Jacobsen, Linus Jacobsen og Nikolaj Jacobsen