"Vild med dans" 2023, 22/09 2023Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe stopper nu: - God vind fremover

Nu er det endegyldigt. Nikolaj Hübbe stopper helt.

I maj 2024 meddelte tidligere "Vild med dans"-dommer Nikolaj Hübbe, at han trækker sig fra jobbet som balletmester efter 16 år ved roret, når hans kontrakt udløb i sommeren 2026. Men i en ny pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater, står det nu klart, at Hübbe allerede trækker sig nu.

LÆS OGSÅ: Adam Price med stor nyhed: Gør det igen

 Artiklen fortsætter under videoen af Silas Holst. 

- Nikolaj Hübbe har meddelt teaterchef Kasper Holten og Det Kongelige Teaters bestyrelse, at han ønsker at stoppe før sit kontraktudløb som balletmester og har derfor indgået en fratrædelsesaftale med teatret, skriver de i en pressemeddelelse. 

Efter en længere sygemelding har Nikolaj valgt at stoppe nu.

- Det har på alle måder været det største privilegie i min professionelle karriere at have haft det kunstneriske ansvar for et af de bedste balletkompagnier i verden samt en af de ældste balletskoler. Med titlen som balletmester følger også ansvaret for at give stafetten videre i rette tid, derfor har jeg valgt at stoppe nu. Jeg vil komme til at savne min daglige gang på teatret og de mange timer i prøvesalene og på scenen med danserne. Jeg ønsker både balletkompagni og balletskole, samt alle andre, jeg har samarbejdet med på teatret, god vind fremover, udtaler Nikolaj Hübbe.

Amy Watson fungerer fortsat som konstitueret balletmester.