Kim har solgt kolonihaven: Det blev for meget
Den tidligere næstformand har sagt farvel til livet som kolonihavelejer efter 15 år.
Netop nu er der godt gang i anden sæson af den succesfulde serie "Balladen om kolonihaven", der følger dramaet i haveforeningen Jørgen Berthelsens Minde, hvor de unge og gamle sjældent er enige og bestyrelsens beslutninger oftest ikke falder i god jord hos de såkaldte brokkerøve.
LÆS OGSÅ: Coster-Waldau afslører: Julen bliver anderledes
Artiklen fortsætter under videoen...
I den første sæson fulgte seerne blandt andre næstformanden Kim Bønlykke, der på én og samme tid rummede både skarpe holdninger og et venligt sind, men han valgte at trække sig fra bestyrelsen, fordi arbejdet ikke blev værdsat.
Derfor er det da også begrænset, hvor meget man får ham at se i den nye sæson, hvor formand Finn fortsat sidder på pinden, denne gang med en helt ny bestyrelse under sig.
Det er dog ikke kun fordi, Kim ikke længere spiller en af hovedrollerne i bestyrelsen, at han ikke får særlig meget tv-tid.
- Min kone og jeg har købt hus, og så skulle vi af med kolonihaven, som vi solgte tilbage i september. Da vi købte hus, havde vi pludselig en stor have at passe både der og i kolonihaven. Det blev for meget, fortæller Kim til HER&NU og slår fast, at det ikke er fordi, han har forsøgt at undgå kameraholdet i den nye sæson.
LÆS OGSÅ: Janni Ree tilbage i Danmark: Skal afhøres igen
Kim nåede at have sin kolonihave i 15 år, og hans kone kom til for ni år siden. Men nu er det slut med at opholde sig i det lille træhus på den forkantede græsplet om sommeren og i lejlighed om vinteren.
- Jeg syntes også, at mit kolonihaveliv var ovre. Det kulminerede vældig flot i sådan en tv-serie. Der var ikke så meget mere at hente i det, forklarer han.
Siger ikke helt farvel til fællesskabet
Det nye hus betyder dog ikke, at Kims liv i kolonihaveforeningen visner helt hen, og han får rig mulighed for at pleje de gode venskaber, han har bygget op gennem årene.
- Huset ligger usædvanligt tæt på kolonihaverne. Der er 800 meter. Det er fint, for Finn har stadig sin have, og vi har mange andre venner, som også stadig har have dernede, som vi kan gå ned og besøge, fortæller han.
Det er da også en blandet fornemmelse at sige farvel til kolonihavelivet, og Kim tøver kort, da han bliver spurgt til, hvad han kommer til at savne ved det.
- Jeg synes, det var fedt at arbejde for foreningen. Jeg synes ikke, det var specielt fedt den måde, det blev modtaget på. Jeg synes, jeg mangler projektet i det. Jeg har ikke fundet noget nyt at gå lige så passioneret op i. Det kan jeg savne, fortæller Kim og fortsætter:
- Jeg kan også savne at have et sted, hvor man møder helt fantastiske mennesker som Susanne, hvis livsbane aldrig ville ryge ind i ens egen, hvis ikke vi havde foreningslivet. At lære alle mulige forskellige mennesker at kende. Men uden øl. Jeg savner ikke deres fokus på at være ville være fulde.
"Kærlighed hvor kragerne vender"-par skal være forældre
Det grænser til voksenmobning i ny sæson
Kim kan også mærke, at der er sket en ændring i tv-programmet fra første sæson, hvor ingen vidste, hvor mange øjne der ville være rettet mod dem, til anden sæson, der følger balladen i en nu berømt kolonihaveforening, som endda er et besøg fra statsminsiteren værdigt.
- Der er blevet mere personfokus og mindre foreningsfokus i programmet. Det projekt, jeg gik ind i, handlede meget om at fortælle historierne om, hvor vigtigt foreningslivet er, og hvor svært arbejdet kan være. Det handlede selvfølgelig også om de konflikter, som var i forbindelse med det, og det er præmissen, for det er tv, der skal sendes, men det bliver tegnet meget op som en konflikt mellem Finn og Keld, fortæller Kim og fortsætter:
- Hvis der er et tema, jeg skal trække frem i denne sæson, så er det, at det grænser til voksenmobning, når folk siger helt åbent til Finn, at de ikke kan lide ham, og at han er en diktator. Jeg kan ikke forstå, at man kan sidde ved siden af nogen, der mobber, uden at man tager afstand fra det.
Janni Ree jubler: Er blevet farmor