Esben Dalgaard modtager stor pris

Skuespilleren bliver hædret for sit store og vigtige arbejde for

Hvert år uddeler foreningen Liv&Død den såkaldte Liv&Død pris, som går til en person eller forening, der har markeret sig offentligt i spørgsmål omkring livet og døden. 

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: 'Årgang 0'-stjerne indtager 'Vild med dans'

Med prisen følger 10.000 kroner, og nu afslører foreningen, at årets modtager er skuespilleren Esben Dalgaard, som siden 2021 har levet med uhelbredelig modermærkekræft.

- Esben Dalgaard har gjort en kæmpe forskel, både for dem, der selv har døden som følgesvend, og for dem, der har villet holde den ud i strakt arm – og for det arbejde fortjener han uden tvivl Liv&Død Prisen 2024, lyder det fra formand for Landsforeningen Liv&Død, Michael Hviid Jacobsen, om hvorfor Esben Dalgaard skal modtage prisen.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-par skal skilles

Selv er skuespilleren stolt af den fornemme pris, og han er ikke i tvivl om, at det er et vigtigt samtaleemne.

LÆS OGSÅ: Janni reagerer på SMS: - Det er ubehageligt

- At tale om døden er livsbekræftende. At tale om livet, men at fornægte døden, er, i bedste fald, frarøvende. For det fratager os muligheden for at sætte fuld pris på tilværelsen, mens vi har den, fordi vi anerkender, at den er forgængelig. Selv har jeg en alvorlig diagnose. Men lige nu har jeg det godt. Derfor skal livet nydes, men ikke i fornægtelse af døden, i anerkendelse af vilkåret. Lad aldrig samtalen forstumme. Tusind tak for prisen, skriver Esben Dalgaard på sin egen Instagram-profil.