Jussi Adler-Olsen kaster sig ud i nyt projekt: Det er i min verden ikke gjort før

Krimiforfatter Jussi Adler-Olsen har sagt ja til en ny genre.

Af Rikke Lynge - 4. november 2022 kl. 18:55

Krimiforfatter Jussi Adler-Olsen har kastet sig over en helt ny genre. Han har nemlig sagt ja til at lave et såkaldt lyddrama.

Artiklen fortsætter under videoen af Esben Dalgaard.

LÆS OGSÅ: Nyt kapitel: Oscar og Oliver Bjerrehuus er splittet op 

Lyddramaet bliver på seks episoder i alt, får titlenSmå diskrete drab’ og bliver lavet i samarbejde med Podimo, som også udgiver serien eksklusivt. Lyddramaet vækkes til live af et stjernespækket cast – blandt andet med Lars Brygmann, Mads Reuther, Cecilie Stenspil og Ditte Ylva Olsen.

– Jeg er særligt begejstret, fordi det i min verden ikke er gjort før. Begejstret fordi lyddramaer er langt mere engagerende end oplæsninger, og fordi castingen er så eminent, fortæller Jussi i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Lyddramaer får ligesom de gamle hørespil én til at glide fuldstændigt væk fra hverdagen og erindres ofte lang tid efter, at man har hørt dem. Lyddramaer er en totaloplevelse, hvis det bliver gjort godt, og det er jeg helt sikker på, at det gør i Podimos regi.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother i stor sorg: Har mistet sin bror

Lars Brygmann fortæller om den nye serie af lyddrama:

– Radioteatret findes jo ikke mere, så jeg blev meget glad, da Podimo spurgte, om jeg ville være med til at genopfinde det i form af et lyddrama. Drama i ørerne kan noget andet end TV- og filmdrama. Alt går ud på at skabe troværdige historier og billeder inde i lytternes hoveder. Og det håber og tror jeg, er lykkedes med Jussi Adler-Olsens krimi, Små diskrete drab. Vi har i hvert fald ikke holdt os tilbage med at give alle de diskrete drab ægte liv, før de bliver sendt ind i lytternes ører, fortæller skuespilleren.

Små diskrete drab udkom med første afsnit den 31. oktober på Podimo.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne smider bukserne

Jussi Adler-Olsen, Lars Brygmann, Mads Reuther (Foto: Podimo)